FC Zalău are un nou tehnician

Clujeanul Constantin Olariu va semna cu FC Zalău un contract valabil pe o perioadă de doi ani, iar în sezonul 2016 – 2017 va avea ca obiectiv promovarea în Liga a II-a

FC Zalău va avea în sezonul viitor un antrenor din afara judeţului, fiind pentru prima dată în istoria clubului când formaţia de la poalele Meseşului este pregătită de un tehnician care nu este originar din Sălaj. Chiar dacă FC Zalău a înregistrat la finalul ediţiei trecute cea mai bună clasare de după promovarea în Liga a III-a (locul 3) antrenorul Călin Pop nu se va regăsi pe banca tehnică şi în campionatul viitor. „Am văzut potenţialul antrenorilor din judeţ şi vrem să încercăm şi varianta cu antrenor din afara judeţului”, spunea în urmă cu o lună preşedintele Ioan Morar.
Cel care l-a înlocuit pe Călin Pop la nivelul conducerii tehnice este Constantin Olariu, fost antrenor şi jucător la formaţii din primele trei eşaloane. „Am ajuns la o înţelegere cu preşedintele Ioan Morar, iar în zilele următoare vom semna şi contractul. Zalăul este un oraş cu tradiţie în fotbal, era aici echipă în Liga a II-a în perioada când eram jucător. Ne dorim să ducem şi această echipă în Liga a II-a. Am ales FC Zalău pentru că există o bază materială care i-ar convinge pe mulţi antrenori să vină la această echipă”, a declarat noul antrenor la reunirea echipei, ce a avut loc miercuri, la ora 11.
Obiectivul noului antrenor va fi formarea unei echipe competitive în campionatul viitor, iar peste două sezoane, promovarea în Liga a II-a. „Am urmărit şi eu evoluţia echipei în campionatul trecut. Păcat că FC Zalău nu a promovat în Liga a II-a, dar cred că pentru acest lucru trebuie format un lot competitiv, ceea ce se poate realiza numai în decurs de câţiva ani. Este greu să promovezi cu un lot format aproape în totalitate la începutul sezonului. Cred că dacă în acest sezon vom forma o echipă competitivă, iar în vara anului viitor vom mai aduce doi, trei jucători, putem lupta cu şanse reale la promovarea în Liga a II-a. Practic, acest mesaj mi-a fost transmis şi de preşedintele Ioan Morar. În campionatul viitor se doreşte formarea unei echipe cu care, peste două sezoane luptăm cu şanse reale la promovarea în Liga a II-a”, a mai afirmat Olariu.
Ca juctător, Constantin Olariu a evoluat în Liga a II-a la CFR Cluj şi Unirea Dej, iar cu Universitatea Cluj, în Liga I. După ce şi-a încheiat cariera de jucător, Olariu a pregătit atât echipe din eşalonul secund, cât şi din Liga I. A fost secundul lui Cristi Dulca la FC Vaslui şi Universitatea Cluj, iar ca principal a pregătit echipele Mureşul Deva, FC Hunedoara, Unirea Dej şi Unirea Jucu.
Constantin Olariu are 48 de ani, iar cu FC Zalău va semna un contract valabil pe o perioadă de doi ani.

One Thought to “FC Zalău are un nou tehnician”

  1. Trahanache

    Obiective inspirate de la Piturca. Promovare recte calificare la anu, ca anul acesta ne formam echipa. Concluzie, in fiecare an va fi la fel. Om trai si om vedea…

Leave a Comment