FC Zalău are conturile deblocate

Turul ediţiei 2015 – 2016 al Ligii a III-a de fotbal a fost cel mai „negru” din istoria clubului FC Zalău atât din punct de vedere financiar, cât şi al rezultatelor înregistrate. Cu conturile blocate din cauza datoriillor pe care le avea către bugetul statului, clubul condus de Ioan Morar nu a putut beneficia de finanţare din partea Consiliului Local, astfel că jucătorii au încasat doar de câteva prime de joc în cele 13 etape.
La un moment dat, se vorbea chiar de retragerea echipei din campionat în cazul în care lucrurile nu ar fi revenit la normal, însă, situaţia pare să se fi rezolvat chiar cu două zile înaintea Crăciunului. Datoriile clubului nu au fost şterse, însă preşedintele Ioan Morar a garantat că va plăti eşalonat suma pe care o are de achitat către ANAF.
„Am prezentat o garanţie în schimbul sumei pe care o avem de achitat şi m-am angajat că voi achita toată suma în decurs de un an. Va fi foarte greu, fiindcă suma care trebuie achitată lunar este foarte mare, dar nici nu puteam să las această echipă să moară. Am primit în cursul zilei de marţi şi Certificatul de Înregistrare Fiscală, iar conturile ne-au fost deblocate. Urmează să port o discuţie cu reprezentanţii Primăriei Zalău şi să fac o cerere pentru a ne aproba şi nouă proiectul”, ne-a declarat preşedintele Ioan Morar.
Consilierii locali au avut în vedere în această toamnă aprobarea unui buget de peste 500.000 de lei pentru FC Zalău, dar suma nu a putut fi alocată atâta timp cât clubul de fotbal avea conturile blocate.
Echipa zălăuană a terminat pe penultima poziţie prima parte a campionatului, înregistrând o singură victorie, trei egaluri şi nouă înfrângeri.

Leave a Comment