FC Zalău a remizat în ultimul amical

FC Zalău – FCM Baia Mare 2 – 2 (2 – 0)

Au marcat: Andrei Bălan (min. 10), Codruţ Bulz (min. 45), respectiv Tudor Brata (min. 49), Radu Ernst (min. 52)

FC Zalău a încheiat seria jocurilor amicale din această iarnă cu o remiză, venită după o înfrângere şi patru victorii. Jucătorii pregătiţi de Marius Paşca şi Cristian Oros au întâlnit, pe Stadionul Municipal din Zalău, liderul Seriei Sud din Liga a IV-a maramureşeană, FC Maramureş Baia Mare.
FC Zalău doar pare o echipă de Liga a III-a, însă la capitolul condiţii, chiar şi adversara de vineri pare să o fi întrecut, chiar dacă este o echipă de judeţ, atât timp cât FCM Baia Mare a reuşit să efectueze un stagiu de pregătire centralizată nu pe plan local, cum a făcut Zalăul. Echipa pregătită de Paşca nici măcar nu s-a putut pregăti pe gazonul Stadionului Municipal din Zalău, majoritatea antrenamentelor fiind efectuate pe teren sintetic şi pe platoul din incinta Stadionului.
Lipsa unei pregătiri în condiţii normale s-a văzut chiar şi în partida de vineri, relaţiile de joc nefiind încă bine puse la punct.
Aşa s-a făcut că după o repriză controlată, în mare parte, de formaţia zălăuană, care a şi condus la pauză cu 2 – 0, elevii lui Paşca să fie egalaţi în decurs de numai trei minute.
Scorul partidei l-a deschis atacantul Zalăului, Andrei Bălan care, după o cursă personală, a trimis balonul în plasă pe lângă portarul advers. În ultimul minut al primei părţi, fundaşul central, Gheorghe Bulz, a înscris pentru 2 – 0. Faza a pornit dintr-o lovitură de colţ, de pe partea stângă, excecutată de Raul Stanciu, la care, Bulz a venit lansat la colţul lung şi a trimis balonul, cu latul, în plasă, din săritură.
Oaspeţii au replicat la scurt timp după revenirea de la vestiare, în minutul 49, prin Tudor Brata, care a reluat în plasă o centrare venită de pe partea dreaptă. Doar trei minute au trecut până când Radu Ernst a restabilit egalitatea, stabilind, totodată şi scorul final.
Chiar dacă oaspeţii au egalat în minutul 52, opt minute mai târziu, antrenorul Marius Paşca şi-a trimis în teren toate rezervele pe care le-a avut la dispoziţie: portarul Alex Gudea şi jucătorii de câmp Raul Silaghi, Vasile Jula, Claudiu Cornaci, Gigi Gorga, Gabriel Ţiriac, Mihai Bode, Gigi Gorga şi Codruţ Ardelean.
„După o repriză bună, în care s-a jucat bine, am fost neatenţi, în special pe faza defensivă, şi ne-au egalat în trei minute. Sper ca în campionat să nu mai facem astfel de greşeli şi să avem evoluţii tot mai bune de la meci, la meci. Per ansamblu, pot spune că sunt mulţumit de evoluţia echipei în meciurile de pregătire, excepţie făcând partida de la Cluj. Aştept, totuşi, mai multă combativitate şi dăruire din partea băieţilor, în meciurile oficiale”, ne-a declarat antrenorul Marius Paşca.
Primul meci oficial din acest an pentru FC Zalău este programat vineri, de la ora 15, când va avea loc prima etapă din retur. Gruparea de la poalele Meseşului va primi vizita formaţiei Plimob Sighetu Marmaţiei.
FC Zalău: Claudiu Chiş – Vlad Negrean, Cosmin Cosma, Codruţ Bulz, Vlad Lung, Maior Istvan, Raul Stanciu, Cosmin Sabou, Viorel Ionaşcu, Andrei Bălan şi Andrei Teglaş. Au mai evoluat: Alex Gudea – Vasile Jula, Claudiu Cornaci, Gabriel Ţiriac, Mihai Bode, Raul Silaghi, Gigi Gorga şi Codruţ Ardelean. Antrenori: Marius Paşca (principal) şi Cristian Oros (secund)

 

Leave a Comment