FC Zalău a învins liderul Seriei a V-a din Liga a III-a

După un parcurs nefast în prima parte a sezonului, FC Zalău a reuşit să producă surpriza primei etape a returului. Fotbaliştii pregătiţi Constantin Olariu şi Cristian Oros au învins vineri după-amiaza, pe teren propriu, liderul Seriei a V-a din Liga a III-a de fotbal, Avântul Reghin.
FC Zalău, ocupanta ultimului loc în această serie după retragerea echipei Luceafărul Bălan, a obţinut o singură victorie tur, în timp ce formaţia din Reghin venea după zece victorii, o remiză şi o singură înfrângere. La cum a arătat, însă, partida de vineri, cele două formaţii nu păreau să se situeze la poluri opuse în clasament. Zălăuanii au jucat cu multă ambiţie, în timp ce jucătorii Reghinului nu se aşteptau, probabil, ca formaţia de la poalele Meseşului să aibă o replică atât de bună.
Chiar şi fără titularii Raul Stanciu şi Tonko Robert, FC Zalău a jucat „de la egal la egal” cu liderul seriei, reuşind să se impună cu 1 – 0. Gruparea de la poalele Meseşului a marcat la prima ocazie, în minutul opt, când Boris Ţugui a trimis o centrare în faţa porţii de pe partea dreaptă, iar celălalt atacant, Cristian Tăbârţă, a reluat balonul cu latul în plasă din şase metri. În minutul 15, Viorel Ionaşcu a fost aproape de a majora avatanjul Zalăului, după ce a executat foarte bine o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri, goalkeeper-ul oaspeţilor respingând balonul cu greu în corner de la vinclul porţii.
Oaspeţii au avut şansa de a egala în minutul 22, însă şutul lui Flavius Dumbrăvean, care în tur a evoluat la FC Zalău, a lovit bara transversală.
În partea a doua, zălăuanii au făcut parcă pasul înapoi, dar s-au apărat bine până în final. Au aşteptat replica oaspeţilor, iar de câteva ori au scăpat pe contraatac, fiind aproape de a înscrie golul al doilea. Fundaşul Ionuţ Blaga a fost aproape de 2 – 0 în minutul 73, iar în minutul 90+1, Alexandru Pop, scăpat singur cu portarul advers, a trimis balonul în bara laterală.

„O victorie neaşteptată din partea tuturor. Vă spuneam înaintea meciului că m-aş fi mulţumit şi cu un rezultat de egalitate, însă, băieţii s-au mobilizat foarte bine şi au reuşit să câştige chiar trei puncte, care sunt extrem de importante pentru noi. Aveam un sentiment de frică înaintea acestui meci, deoarece ne lipseau Tonko şi Stanciu, dar băieţii s-au comportat exemplar şi vreau să-i felicit pe această cale atât pe ei, cât şi pe antrenori. Suntem foarte fericiţi. Sunt trei puncte de moral, mai ales că banii de la primărie nu au intrat încă, iar în aceste condiţii este tot mai greu să-i motivezi pe jucători”, a declarat preşedintele Ioan Morar.
„La prima vedere, pare o victorie nesperată, având în vedere că am jucat cu liderul seriei. Băieţii s-au mobilizat, însă, foarte bine. Forţa grupului trebuie să domine, ceea ce s-a şi demonstrat în partida de astăzi (vineri, n.r.). Având în vedere problemele financiare cu care ne confruntăm şi acum, nu pot să spun decât că îmi doresc să obţinem cât mai multe victorii în retur, iar jucătorii să crească în valoare. Astfel de meciuri, cum a fost cel cu Reghinul, îi fac mai puternici. Chiar dacă nu suntem o echipă foarte valoroasă, dacă jucătorii se vor mobiliza cum au făcut-o în acest meci, vom pune probleme tuturor echipelor din campionat”, a precizat antrenorul principal al FC Zalău, Constantin Olariu.
După victoria de vineri, echipa zălăuană a acumulat şase puncte, dar a rămas pe poziţia a 13-a în clasament, iar în etapa viitoare, va întâlni, în deplasare, formaţia de pe locul 12, AFC Odorheiu Secuiesc.
FC Zalău: Cristian Man – Sergiu Bercean, Vlad Tohat, Ionuţ Blaga, Viorel Ionaşcu, Alberto Vălimăreanu, Alexandru Flueraş, Ibrahim Jamilu (min. 90+1, Alexandru Papp), Laouis Copilescu (min. 65, Alexandru Pop), Boris Ţugui (min. 79, Paul Gheţu) şi Cristian Tăbârţă. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)
Avântul Reghin: Paul Iacob – Flavius Dumbrăvean (min. 88, Csog Norbert), Cristian Merdariu, Traian Truţă, Adrian Murar, Paul Luca, Ovidiu Covaci, Raul Gabor, Viorel Saim (min. 73, Paul Colţa), Dezsi Lorand. Antrenori: Enedy Andrei (principal) şi Vilmoş Stoica (secund)

Leave a Comment