FC Zalău a debutat în noul sezon sub privirile preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal

„Alb-albaştrii” au evoluat sâmbătăt la Sibiu, în faţa formaţiei FC Hermannstadt, meciul încheindu-se cu victoria la limită a gazdelor, scor 1 – 0. La disputa dintre cele două formaţii a asistat şi Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, care a ajuns la Stadionul Municipal din Sibiu cu câteva minute înaintea fluierului de start.

FC Zalău a debutat cu stângul în noul sezon al Ligii a III-a de fotbal, cedând la limită, scor 0 – 1 meciul susţinut sâmbătă, pe Stadionul Municipal din Sibiu, în faţa nou-promovatei, FC Hermannstadt. Chiar dacă adversara zălăuanilor se află la primul sezon în eşalonul trei, formaţia de pe malul Cibinului dispune de un buget foarte consistent pentru nivelul Ligii a III-a, dorind să promoveze în Liga a II-a chiar la finalul acestei ediţii de campionat.
Prima jumătate de oră a fost una de tatonare din partea ambelor formaţii, cu câteva situaţii, dar nu foartre clare de gol, din partea ambelor echipe. Prima ocazie importantă le-a aparţinut gazdelor, prin Tătar, care a şutat pe lângă poartă de la aproximativ nouă metri, singur cu portarul Băican. La vestiare s-a intrat cu scor alb, iar în partea secundă, numărul de ocaziile la poarta zălăuanilor a crescut. În minutul 56, Băican a avut un reflex foarte bun la şutul lui Tătar, respingând balonul în corner de sub transversală. Goalkeeper-ul zălăuan a avut o intervenţie asemănătoare şi la şutul lui Cârstean, din minutul 61. Claudiu Băican s-a remarcat din nou în minutul 67, de această dată la o lovitură de pedeapsă. FC Hermannstadt a beneficiat de un penalty, după un fault comis de Bucur asupra lui Tătar, dar şutul lui Neacşa a fost respins în corner de portarul Zalăului. Însă, la lovitura de colţ ce a urmat, fundaşii zălăuani l-au scăpat de sub marcaj pe Adrian Cârstean, care a reluat balonul cu capul în plasă, marcând unicul gol al partidei.
În ultimul sfert de oră, Constantin Olariu l-a introdus în teren pe Raul Stanciu în locul atacantului Tăbîrţă, în speranţa că jocul se va îmbunătăţii. „Alb-albaştrii” au reuşit să pună de câteva ori în pericol poarta sibienilor, dar fără rezultat pe tabelă.
În etapa a doua, FC Zalău va primi vizita celor de la Gaz Metan II Mediaş, meciul fiind programat vineri, de la ora 17, pe Stadionul Municipal.
FC Hermannstadt: Voicilă – Criştiu, Oiţă, Tătaru, Medeşan, Dîlbea, Necşulescu (min. 77, Piko), Monea, Neacşa (min. 82, Unguru), Tătar (min. 84, Petrescu) şi Cârstean. Antrenor: Marian Mărgărit
FC Zalău: Claudiu Băican – Grigore Turda, Cristian Bucur, Tonko Robert, Ionuţ Ţârlea, Alberto Vălimăreanu (min. 78, Marius Hosu), Ibrahim Jamilu, Gabriel Coţi, Florin Istrate, Cristian Tăbîrţă (min. 72, Raul Stanciu) şi Alexandru Maria. Antrenori: Constantin Olariu şi Cristian Oros.

One Thought to “FC Zalău a debutat în noul sezon sub privirile preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal”

  1. Anonim

    Si daca a pierdut fc zalau la sibiu cu 1 -0 a pierdut cu o echipa cu un buget dublu cat are fc zalau tot campionatul si juc din liga 1 e bine ca nu am primit mai multe goluri asta e e doar inceput de campionat ass ca hai fc zalau

Leave a Comment