FC Zalău a câştigat la scor primul meci oficial din acest an (galerie foto)

FC Zalău – Unirea Jucu 5 – 0 (3 – 0)

Au marcat: Adrian Marinaş (min. 9), Andrei Lăcătuş (min. 14), Cosmin Cosma (min. 33), Andrei Şulea (min. 79) şi Daniel Supuran (min. 88)

Cu o echipă mult schimbată faţă de anul trecut, dar şi cu un antrenor nou, FC Zalău a avut o evoluţie foarte bună în primul meci oficial din acest an, câştigând pe teren propriu, cu scorul de 5 – 0 în faţa formaţiei Unirea Jucu. Jucătorii pregătiţi de Călin Pop şi Cristian Oros au jucat cu multă determinare şi au reuşit faze spectaculoase, savurate din plin de publicul prezent la stadion într-un număr foarte mare.
Nici nu a început bine jocul că FC Zalău a şi deschis scorul prin atacantul Adrian Marinaş, care i-a dedicat reuşita prietenului Dan Cenan, fost jucător la Armătura Zalău, a căruia zi de naştere a fost chiar sâmbătă. Marinaş a primit o pasă în adâncime de la Bogman şi l-a învins pe portarul advers cu un şut superb trimis din marginea careului aproape în vinclul porţii.
Mijlocaşul Andrei Lăcătuş a făcut 2 – 0 în minutul 14. Jucătorul venit de la AS Chieşd a primit o pasă în centru, la marginea careului şi a şutat exact în vinclul porţii apărare de Andrei Ursu. Cosmin Cosma a făcut 3 – 0 până la pauză, profitând de respingerea greşită a portarului advers din lovitura liberă executată de Marinaş şi a trimis balonul în plasă, din numai doi metri.
După reluare, jocul s-a mai echilibrat, iar primele minute s-au desfăşurat mai mult în jumătatea Zalăului. Oaspeţii şi-au creat, însă, puţine ocazii la poarta apărată de Cristian Man, fără niciun rezultat pe tabelă.
Până la finalul partidei, FC Zalău a mai marcat de două ori. În minutul 79, Andrei Şulea a reluat foarte bine în plasă centrarea trimisă de Paul Chiş, de pe partea dreaptă, după ce, cu câteva minute înainte, atacantul originar din Târgu Jiu a trimis balonul în transversală.
Viorel Ionaşcu, putea să-şi treacă, şi el, numele pe lista marcatorilor, dar lobul trimis de acesta de la aproximativ 30 de metri, după ce a rămas singur cu portarul advers, a trecut puţin pe lângă poartă. A făcut-o, însă, Daniel Supuran, la nici un minut după ce a întrat în teren. Ionaşcu a pătruns pe flancul stâng în careu, dar a pasat în centru pentru Supuran, care a trimis balonul în plasă de la aproximativ 11 metri, stabilind scorul final.
„Este o victorie, în primul rând, de moral. Felicit jucătorii pentru seriozitatea şi dăruirea de care au dat dovadă timp de 90 de minute. A contat mult şi buna pregătire pe care am efectuat-o până la ora meciului. Totuşi, să nu ne îmbătăm cu apă rece, fiindcă mai avem de disputat cinci partide până la finalul primei faze. Suferim în zona centrală, dar sperăm să rezolvăm şi această problemă. Mă bucur că publicul a venit în număr mare la meci şi sper că cei prezenţi au plecat mulţumiţi de la stadion. Jucătorii pe care i-am adus la echipă sunt muncitori şi dornici de afirmare, iar unii dintre ei au mai jucat la acest nivel”, a declarat, la finalul meciului, antrenorul Călin Pop.
În etapa următoare, FC Zalău va evolua în deplasare, în faţa formaţiei CS Oşorhei, meciul fiind proigramat sâmbătă, de la ora 15.
FC Zalău: Cristian Man – Vlad Lung, Mihai Gui, Cosmin Cosma, Viorel Ionaşcu, Daniel Molnar (min. 65, Mihai Cherecheş), Andrei Lăcătuş, Daniel Bogman (min. 76, Paul Chiş), Vlad Ţiriac, Alexandru Pop (min. 57, Andrei Şulea) şi Adrian Marinaş (min. 87, Daniel Supuran). Antrenori: Călin Pop şi Cristian Oros.

One Thought to “FC Zalău a câştigat la scor primul meci oficial din acest an (galerie foto)”

Leave a Comment