FC Zalău, 520.000 de lei de la bugetul local pentru ultimul loc în Liga a III-a

„În sezonul viitor, ne dorim să spălăm ruşinea din acest campionat”, a afirmat preşedintele Ioan Morar

2008 a fost anul în care FC Zalău a reuşit să promoveze în Liga a III-a de fotbal, câştigând cu scorul de 1 – 0 duelul cu Spicul Mocira, echipa campioană a judeţului Maramureş. A fost a treia încercare de promovare pentru formaţia zălăuană, primele două fiind pierdute în faţa echipelor Universitatea Cluj 1919 şi FC Bihor II Oradea. Dacă primele sezoane au fost, oarecum, de acomodare pentru FC Zalău, club înfiinţat în 2006 de Ioan Morar, zălăuanii sperau ca la un moment dat să vină şi mult aşteptata promovare în Liga a II-a, practic eşalonul în care acest municipiu ar fi normal să aibă o reprezentantă. Promovarea s-a lăsat aşteptată, în schimb, au apărut problemele financiare, datorii către ANAF, dar şi altfel de restanţe către diferiţi colaboratori. În vara anului trecut, s-a pus chiar problema desfiinţării acestui club, având în vedere că FC Zalău avea conturile blocate din cauza datoriilor. Având în vedere această situaţie, reprezentanţii consiliului local nu puteau aproba niciun leu clubului de fotbal decât în momentul deblocării conturilor. Problema s-a rezolvat în cele din urmă, după ce preşedintele Ioan Morar a girat şi a dat garanţii că va achita toate datoriile către ANAF până la finalul acestui an, astfel că, în luna martie, consilierii locali au aprobat suma de 520.000 de lei clubului de fotbal. Banii au fost alocaţi, însă, rezultatele au încetat să apară, iar situaţia din clasament la finalul sezonului este mai mult decât penibilă. Practic, sezonul 2015 – 2016 a fost cel mai „negru” din istoria clubului, după ce, la finalul ediţiei trecute, FC Zalău ocupa locul trei, cea mai bună clasare de după promovare.
Tot mai mulţi zălăuani se întreabă cum este posibil ca un club care a beneficiat de 520.000 de lei într-un sezon, să încheie campionatul pe ultima poziţie, întrebare pe care, fără nicio ranchiună, ne-o punem şi noi.
Preşedintele Ioan Morar a încercat să explice, pe cât posibil, situaţia din sezonul recent încheiat.
„Nu vreau să găsesc scuze, însă, ştiţi şi dumneavoastră problemele financiare cu care ne-am confruntat încă de la începutul sezonului. Dacă la handbal şi la volei situaţia s-a rezolvat, noi am rămas cu datori mari la ANAF, restanţe pentru care eu am girat şi m-am obligat să le plătesc până la finalul acestui an. În cele din urmă, ni s-a permis să depunem şi noi un proiect la Primărie, însă, banii ne-au fost alocaţi foarte târziu, abia în luna martie a acestui an, când nu mai puteam face niciun transfer la echipă. Un tur de campionat, acest club a funcţionat doar din buzunarul meu, altfel, astăzi nu mai puteam vorbi despre o echipă de fotbal în Liga a III-a. Ştiu că multă lume îşi doreşte o promovare în Liga a II-a, şi eu îmi doresc acelaşi lucru, dar, pentru a obţine o astfel de performanţă este nevoie de o implicare din partea mai multor oameni de afaceri”, a explicat preşedintele clubului FC Zalău.
Oficialul clubului zălăuan a mai precizat că suma de peste 500 de mii de lei a fost alocată doar pentru returul campionatului, tocmai de aceea, zălăuanii se întreabă cum de s-a ajuns la o clasare atât de modestă din moment ce în alţi ani, cu un buget asemănător, echipa ocupa o poziţie mult mai bună la finalul campionatului.
„Banii alocaţi de la Primărie au fost pentru returul campionatului, însă, s-au acumulat datorii din turul campionatului către o serie de colaboratori. Pe lângă acea datorie la ANAF, am avut şi altfel de datorii, care trebuiau plătite, restanţe chiar şi către jucători şi antrenori. Evoluţia echipei a fost în funcţie de lotul pe care antrenorii l-au avut la dispoziţie. Neavând niciuln leu de la bugetul local în prima parte a campionatului, nici transferurile nu au fost cele pe care ni le-am fi dorit. În ultimele etape, jocul echipei a fost ceva mai bun, dar a fost prea târziu pentru a remedia situaţia. Şi la Galda, în ultimul meci, spectatorii ne-au aplaudat la final şi au spus că nu aratăm ca o echipă de ultimul loc”, a mai precizat Morar.
Obiectivul echipei nu va fi nici în sezonul următor promovarea în Liga a II-a, Ioan Morar afirmând că acest lucru ar fi posibil, cel mai devreme, peste doi ani.
„Nu îmi convine sub nicio formă acest loc, nu ne reprezintă. Este ruşinos ca o echipă cum este FC Zalău să termine pe ultimul loc în Liga a III-a, însă, vă spun sincer, că la problemele care au fost la echipă în vara anului trecut, când, la un moment dat, s-a pus chiar problema desfiinţării, cel mai mult m-a interesat ca această echipă să nu moară. Pentru noi, sezonul 2015 – 2016 este deja un subiect de domeniul trecutului. În această vară, va trebui să facem un proiect prin care, în doi ani să promovăm această echipă în Liga a II-a. Acolo putem vorbi, într-adevăr, de performanţă, impactul este mult mai mare. Vom face patru, cinci transferuri în această vară, fiindcă, în sezonul viitor, ne dorim să spălăm, pe cât posibil, ruşinea din acest campionat. Pentru sezonul următor, ne propunem o clasare între primele şase echipel ale seriei”.
FC Zalău a înregistrat în acest sezon şase victorii, dintre care două la „masa verde”, cinci remize şi 15 înfrângeri, cel mai slab parcurs din istoria clubului.

Alte articole

11 Thoughts to “FC Zalău, 520.000 de lei de la bugetul local pentru ultimul loc în Liga a III-a”

 1. Anonim

  Morare dar pe cand un articol despre cele peste doua milioane cheltuite de prietenu Tadici pentru locul 9?

  1. cop

   la cum te adresezi, sigur o sa primesti si răspuns. Lăsând la o parte faptul ca performantele lui Tadici sunt la ani-lumina departare de dezastrul din fotbal, o comparatie mai stupida nici ca gaseai.

   1. Anonim

    care performante? au scazut pe masura ce bugetul i-a crescut

 2. Pop

  Dar 30 MILIARDE pt volei cum se justifica??? Rusine cacalnasiule pt ca arunci banii zalauanilor pe poftele tale…

 3. Anonim

  domnule primar cat il mai tineti acolo pe incompetentul asta de Morar . am ajuns rusinea Ardealului la fotbal

 4. Anonim

  Dc de handbal nu se scrie nimika ei ce buget au avut pe ce loc au terminat numa de fc zalau va luati cu ce buget au inceput in turul campionatuli ce juc au avut?mai uitativa si la handbal nu numa la fotbal la fc zalau

  1. Anonim

   baiiii alea-s in prima liga , nu pe ultimul loc in liga treia :)))

 5. Anonim

  cu bani primiti face burta mare oros si tot el face jocurile pt ultimul loc

 6. Anonim

  rusine mai mare nu exista. echipa de municipiu resedinta de judet ultima gaina din pluton! mai bagati bani in curul acestor puturosi, ca avem prea multi!

 7. Andrei

  Castiguri din prima luna!100-285 de euro lunar!Cautam urgent colaboratori care vor sa castige 100 de euro lunar (part-time)sau 285 euro lunar (full-time)acum,din prima luna!Oferta este pentru toate localitatile tarii!Lucrati in timpul liber,sau full-time ,la alegere!Activitatea este foarte usoara!Cerem si oferim seriozitate maxima!Pentru mai multe informatii, solicitati mai multe detalii unuia din membrii echipei noastre la una dintre adresele noastre de mail anghelusandrei77@yahoo.com

Leave a Comment