Evolutie modesta la malul marii

Evolutie modesta la malul mariiHC Zalau fost condusa aproape pe toata durata meciului de la Constanta, gazdele avand la mijlocul primei reprize chiar un avans de sapte goluri

Tomis Constanta – HC Zalau 30 – 26 (14 – 10)

Handbalistele antrenate de Gheorghe Tadici si Sorin Radulescu au avut ieri, la Constanta, una dintre cele mai sterse evolutii din actuala editie a Ligii Nationale de handbal feminin. In primele minute ale meciului, Holhos si compania au irosit cinci atacuri consecutive, reusind sa marcheze primul gol abia in minutul sase, prin Krisztina Klocza, cand scorul era 3 – 0 pentru constantence. Evolutia echipei zalauane a lasat de dorit si in minutele urmatoare, gruparea de la poalele Mesesului fiind condusa la mijlocul primei reprize cu sapte goluri (12 – 5). Pe finalul primei parti, HC Zalau a revenit putin in joc si a redus din handicap, scorul pauzei devenind 14 – 10. La revenire, Adriana Holhos a inscris pentru 14 – 11, insa doar din a doua aruncare, fiindca, in prima faza, a ratat lovitura de la sapte metri. Jucatoarele pregatite de Tadici au redus din handicap odata cu trecerea timpului, reusind chiar sa egaleze prin cele doua reusite consecutive ale jucatoarei Dana Babeanu. Aceasta dupa ce, la scorul de 23 – 21, junioara introdusa in teren de Tadici, Mihaela Cheta, a aparat dintr-o situatie de om la om. Gazdele au inscris prin Jerebie pentru 24 – 23, dupa ce, la faza anterioara arbitrii buzoieni State si Pavel au anulat golul marcat de Mihaela Ivan. Coadalata a restabilit egalitea, Jerebie a dus din nou Tomisul in avantaj, insa aceeasi Coadalata a inscris pentru 25 – 25. Zalaul putea chiar sa treaca in avantaj la acest scor, insa Krisztina Klocza a aruncat pe langa poarta, desi nu avea in fata decat portarul advers. Si cum ocaziile se razbuna, la faza imediat urmatoare, Jerebie a dus din nou echipa constanteana in avantaj. Handbalistele zalauance nu au mai reusit sa restabileasca egalitatea si de aceasta data, ba mai mult, au mai primit trei goluri consecutive, scorul devenind astfel 29 – 25. Alina Czeczi nu a reusit sa reduca din diferenta, fiindca a ratat ultima lovitura de la sapte metri, insa a facut-o Adriana Holhos, din actiune. Tabela a fost inchisa de gazde, care au inscris pentru 30 – 26 prin Ionela Topa. Am avut o prima repriza foarte proasta. Parca erau teleportate jucatoarele. Am luat gol, desi am fost in superioritate numerica. Totusi, cred ca puteam obtine azi un punct, daca Klocza marca din acea faza la scorul de 25 – 25, a declarat dupa meci Gheorghe Tadici. In etapa urmatoare, care va avea loc duminica si care va fi ultima din turul Ligii Nationale, HC Zalau va intalni pe teren propriu CSM Cetate Devatrans.

HC Zalau: Smedescu – Babeanu (4), Holhos (6), Coadalata (5), Czeczi (4), Ivan (4), Turcas (1). Au mai evoluat: Nichita, Cheta – Klocza (1) si Teodorescu (1).

Leave a Comment