Elevii din Dragu, între cei mai buni din ţară la oină

Şcoala Gimnazială din Dragu a găzduit vineri faza zonală a Olimpiadei Gimnaziilor la disciplina oină, eveniment desfăşurat pe terenul de fotbal din localitate. La competiţie au participat patru echipe, reprezentantele judeţelor: Maramureş, Satu Mare, Cluj şi Sălaj. Maramureşul a fost reprezentat de Şcoala Gimnazială Remetea Chioarului, Satu Mare, de Şcoala Gimnazială Micula, iar Clujul, de Şcoala Gimnazială Chiuleşti.
S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, iar elevii sălăjeni, pregătiţi de profesorul Cosmin Ardelean, au câştigat toate cele trei meciuri susţinute. Şcoala Gimnazială Dragu a învins cu scorul de 11 – 4 reprezentanta judeţului Satu Mare şi cu scorul de 9 – 2 echipa şcolii din Remetea Chioarului.
Pentru elevii sălăjeni a urmat finala cu echipa Şcolii Gimnaziale Chiuleşti, şi aceasta câştigând primele două partide din cadrul competiţiei. După un meci disputat, echipa sălăjeană s-a impus cu 13 – 11, câştigând astfel faza zonală a competiţiei.
Poziţia a treia a fost ocupată de Şcoala Gimnazială din Remetea Chioarului, iar reprezentanta judeţului Satu Mare s-a situat pe poziţia a patra.
„A fost o competiţie cu un nivel tehnic şi tactic ridicat, mult peste medie, iar partidele au fost deschise oricărui rezultat. Vreau să-i felicit şi, totodată, să le mulţumesc elevilor mei pentru dăruirea de care au dat dovadă. Pot spune că sunt mândru de ceea ce au realizat, mai ales că în componenţă avem şi trei elevi de clasa a V-a. Vreau să le mulţumesc pe această cale domnilor Ioan Ilieş şi Nicu Ionel Lăpuşan, care au premiat echipele cu câte un rând de echipament sportiv, colegilor din comisia de organizare şi desfăşurare, colegilor din cadrul şcolii, corpului de arbitri şi tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea acestui eveniment. La etapa finală, vom încerca să obţinem un rezultat onorabil. Pentru mine, însă, simpla prezenţă la faza finală este deja o performanţă”, a declarat profesorul Cosmin Ardelean.
Faza finală a Olimpiadei Gimnazilor este programată în perioada 20 – 22 mai, la Constanţa.
Componenţa echipei sălăjene: Samir Ciuciu, Alin Felecan, Alex-Cosmin Lăcătuş, Bombonel Lingurar, Natanail Varga, Samuel Varga, Emanuel Lăcătuş, Daniel Colcer, Bogdan Lazăr, Nadin Felecan, Vlad Mihai Boca, David Lingurar şi Samson Lingurar.

Leave a Comment