Elevii din Cehu Silvaniei, între cei mai buni din România la rugby-tag

Calificată la faza zonală a Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar, ciclul liceal, la disciplina rugby-tag, echipa Colegiului Tehnic „Gheorghe Pop de Băseşti” Cehu Silvaniei a ocupat prima poziţie la competiţia organizată în Vadu Crişului. Echipa pregătită de profesorul Claudiu Pupeză a obţinut un rezultat surprinzător încă din primul meci, învingând favorita competiţiei, Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, unde majoritatea elevilor practică rugby de performanţă, fiind legitimaţi la CSS 2 Baia Mare.
Cu moralul ridicat după victoria din primul meci, sălăjenii s-au impus şi în celelalte două partide, clasându-se la final pe primul loc, poziţie ce le conferă dreptul de a participa la etapa finală, unde s-au calificat cele mai bune opt şcoli din România.
Alături de Liceul Tehnologic „Gheorghe Pop de Băseşti” din Cehu Silvaniei şi Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu” din Baia Mare, la evenimentul de la Vadu Crişului au mai participat Liceul Teoretic „Solomon Halita” Sîngeorz Băi şi echipa organizatoare, Colegiul Tehnic Vadu Crişului.
„Roadele muncii profesorului Sergiu Moldovan, începută din perioada în care elevii erau în şcoala gimnazială, au dat roade, iar acum, sub îndrumarea profesorului Claudiu Pupeză, au realizat o nouă performanţă. Ca sălăjean, sunt mândru de munca şi rezultatul obţinut de aceşti elevi din Cehu Silvaniei, dovadă că dictonul „omul sfinţeşte locul” este perfect adevărată. Mă bucură enorm progresul făcut la nivel de Sălaj, iar eu, în calitate de director de Dezvoltare Transilvania, cât şi Federaţia Română de Rugby aducem mulţumiri şi-i felicităm pe toţi cei implicaţi. Cred şi sper în continuare că în această parte a ţarii se poate forma o echipă de minirugby”, a precizat Gheorghe Sabău, director de Dezvoltare Transilvania în cadrul FRR, care a fost şi coordonatorul acestui eveniment.

Leave a Comment