Elevii din Cehu Silvaniei, campioni naţionali la Srugby

Câştigătoare a fazei judeţene a proiectului „Muguri de campioni”, Şcoala Gimnazială „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei a participat la faza finală a competiţiei, evenimentul desfăşurându-se pe Stadionul „Arcul de Triumf” din Bucureşti. 20 de echipe au fost prezente la faza finală din Tulcea, Bihor, Teleorman, Bistriţa-Năsăud, Botoşani, Neamţ, Ilfov, Olt, Prahova, Ialomiţa, Harghita, Covasna, Mureş, Caraş Severin şi Sălaj, care au fost împărţite în patru grupe a câte cinci echipe.
Elevii Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei au evoluat în aceeaşi grupă cu cei ai Şcolii nr.2 Darvari Ciorogârla din Ilfov, ai Şcolii Gimnaziale „Gall Mozes” din Covasna, ai Şcolii Gimnaziale din Sălciile, judeţul Prahova şi ai Şcolii Gimnaziale „Florea Bogdan” din Dealu, judeţul Mureş. Sălăjenii pregătiţi de profesorul Sergiu Moldovan au avut o evoluţie foarte bună, reuşind să câştige toate cele patru meciuri susţinute în grupă şi să devină campioni naţionali la finalul întrecerii. „Pentru a fi un adevărat fair-play, toate câştigătoarele grupelor au fost declarate campioane naţionale, printre ele numărându-se şi echipa din din Cehu Silvaniei. Sunt bucuros şi mândru în acelaşi timp de proiectele realizate în partea de Nord-Vest a ţării, unde am fost implicat direct şi dorim cu toţii să creştem în valoare cu ocazia competiţiilor din cadrul ONSS, unde aşteptăm şi ciclul primar, dar şi cel liceal într-un număr cât mai mare. Sunt mândru de rezultatele fostului meu student, Sergiu Moldovan, şi-l felicit atât pe el, cât şi pe copii. Mă voi opri cu drag la această şcoală din Cehu Silvaniei de fiecare dată când voi vizita casa părintească din Motiş”, a precizat Gheorghe Sabău, care este director regional în cadrul Federaţiei Române de Rugby şi decanul Facultăţii de Educaţie Fizică şi Sport din cadrul Universităţii „Bogdan Vodă” din Cluj.
Toate echipele participante au fost răsplătite cu diplome şi cupe, iar jucătorii au primit tricouri şi medalii din partea Federaţiei Române de Rugby, care a suportat şi cheltuielile de transport, cazare şi masă pentru toate echipele participante.
Reamintim că faza judeţeană a proiectului „Muguri de campioni” a fost organizată în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” din Zalău, fiind prima competiţie de srugby organizată în oraşul de la poalele Meseşului.
Echipa Şcolii Gimnaziale „Andrei Mureşanu” din Cehu Silvaniei a fost alcătuită din: Apai Melinda, Cătălin Buda, Alin Chende, Lucian Chende, Ionuţ Chende, Emanuela Colăcel, Rareş Iacob, Mihaela Mercea, Alin Siciu şi Vardai Mark. Antrenor: Sergiu Moldovan

Leave a Comment