Elevii de la Interact Club Zalău au jucat volei cu vicecampioana României

Sala de sport a Colegiului Naţional „Silvania” (CNS) Zalău a fost marţi după-amiaza gazda unui eveniment sportiv inedit. Elevii din cadrul liceului, membri în clubul Interact Zalău, au susţinut o scurtă partidă de volei în compania vicecampioanei Volei Municipal Zalău. Scopul acestei acţiuni a fost de a promova activitatea clubului Interact Zalău, dar şi a mişcării sportive în rândul tinerilor. La început s-au alcătuit două echipe mixte, formate din liceeni şi jucători de la CSVM Zalău, după care vicecampioanii s-au împărţit în două echipe pentru a le arăta celor prezenţi în sală câteva faze spectaculoase de volei.
La final a fost organizată şi o tombolă cu premii, în care s-au acordat postere cu echipa vicecampioană, un tricou cu semnăturile tuturor jucătorilor şi o minge de volei.
La eveniment au fost prezenţi primarul Radu Căpîlnaşiu, directorul CNS Zalău – Vasile Bulgărean, Doru Ţârle – director executiv CSVM Zalău, iar din partea clubului Rotary a fost prezent Gabriel Oprea – directorul sucursalei Zalău a OTP Bank România.
Interact Club este programul Rotary adresat tinerilor cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani. La nivel mondial există peste 34.000 de cluburi Interact în peste 200 de ţări, numărând peste 340.000 de membrii. Cluburile Interact sunt sponsorizate de cluburile Rotary, iar ţelul este de a finaliza cât mai multe proiecte în decursul unui an.
Ghidaţi în activităţile lor de motto-ul „A servi mai presus de sine”, membrii clubului Interact au ca scop conştientizarea şi urmărirea problemelor comunităţii din care fac parte. În acest sens, se dezvoltă activităţi de grup care promovează bunăvoinţa între oameni.
Prin activităţile clubului, membri Interact pot învăţa următoarele lucruri: spiritul de conducător şi integritatea personală, promovarea respectului şi ajutorului faţă de oameni, precum şi avansarea înţelegerii internaţionale şi a bunăvoinţei.
Anul acesta se împlinesc 50 de ani de la înfiinţarea primului club Interact din lume.
Toate activităţile organizate până acum de membrii clubului Interact Zalău au avut impact asupra tinerilor şi a comunităţii, fiind apreciate şi sprijinite de tinerii din municipiu.

Leave a Comment