Echipe din patru judeţe s-au întrecut într-o competiţie de oină la Hida

Oina este una dintre ramurile sportive incluse în „Proiectul Hercules”, un program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, derulat prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, iar la nivel naţional, prin Agenţia Naţională pentru Sport. Hida este o localitate cu tradiţie în oină, iar la finele săptămânii trecute, Clubul Sportiv Hida a organizat cupa cu acelaşi nume, eveniment ajuns la ediţia a VI-a.

Competiţia a fost rezervată atât băieţilor, cât şi fetelor, participând echipele: CS Hida, Olimpic Răzoare (Maramureş), Mureşul Ilia (Hunedoara), Someşul Căşeiu şi Şcoala Gimnazială Câţcău – ambele fiind din judeţul Cluj.

La masculin au participat Hida, Câţcău, Răzoare şi Ilia, iar la feminin, Hida, Căşeiu, Răzoare şi Ilia. S-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, pe terenul comunal din Hida, iar la final, echipele din Hida au ocupat locul întâi atât la masculin, cât şi la feminin. S-au acordat şi premii individuale, cel mai tehnic jucător fiind desemnat Mihai Mitrea, de la CS Hida. Tot de la CS Hida a fost cel mai eficace jucător la prindere, Ionică Pop, majoritatea componenţilor CS Hida fiind şi elevi ai Liceului Tehnologic „Liviu Rebreanu” din localitate. Hida a dat şi cea mai tehnică jucătoare, aceasta fiind Alexandra Olteanu. DJST Sălaj a oferit dulciuri pentru toţi participanţii, dar şi 10 mingi de oină clubului organizator.

 

2 Thoughts to “Echipe din patru judeţe s-au întrecut într-o competiţie de oină la Hida”

  1. […] Oina este una dintre ramurile sportive incluse în „Proiectul Hercules”, un program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 15 ani, derulat prin Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj, iar la nivel naţional, prin Agenţia Naţională pentru Sport. Hida este o localitate cu tradiţie în oină, iar la finele săptămânii trecute, Clubul Sportiv Hida a organizat cupa cu acelaşi nume, eveniment ajuns la ediţia a VI-a. Competiţia a fost rezervată atât băieţilor, cât şi fetelor, participând echipele: CS Hida, Olimpic Răzoare (Maramureş),  » Mai multe detalii […]

  2. Doru

    Felicitari organizatorilor! Felicitari d-lui Aluas, care este la originea acestui sport in zona! Hidanii fac lucruri frumoase la ei acasa. Inca o data se adevereste zicala: „Omul sfinteste locul!”

Leave a Comment