Echipa de oină din Dragu, la turneu în Polonia

Echipa de oină din Dragu, la turneu în PoloniaLocalitatea Cyprzanow din Polonia găzduieşte în acest weekend a treia ediţie a Turneului Internaţional de Schlagball – Oină, la care vor fi prezente selecţionate din Germania, Polonia şi România. Prima ediţie a fost organizată în 2009, la Constanţa, de către Federaţia Română de Oină, care a şi avut iniţiativa organizării unui astfel de eveniment, iar ediţia de anul trecut a avut loc în Germania.

România va fi reprezentată la competiţia din Polonia de două echipe, CS Dinamic Coruia şi o selecţionată din Nord-Vestul ţării, cu sportivi de la cluburile CS Drum Nou Dragu, CS Comlodul Raciu Mureş, ACS Tisa Sighet, CS Tricolorul Baia Sprie şi Voinţa Coruia.

Echipa din Sălaj, Drum Nou Dragu, va avea patru reprezentanţi în delegaţia României, profesorul Dan Aluaş, care este atât antrenorul clubului din Dragu, cât şi arbitru de oină, şi jucătorii Marius Chiorean Aluaş, Daniel Miron şi Mircea Opriş.

Competiţia va începe în această după-amiază, cu o şedinţă între organizatorii şi reprezentanţii delegaţiilor, urmată de un meci demonstrativ între două formaţii locale.

Sâmbătă vor avea loc meciurile de schlagball (sport foarte asemănător cu oina), echipele participante fiind împărţite în două grupe: grupa I – Kieler Keulen, Dinamic Coruia, KS Silezia Rybnic, LKS Pawlow şi KS Grabow; grupa a II-a – F&amp, A Berlin, Oina Nord-Vest, LKS Cyprzanow, MKS Lublin şi Restul lumii (voluntari neorganizaţi).

După-amiaza zilei va fi rezervată jocului de oină. Cele două echipe ale Romaniei, Dinamic Coruia şi Oina Nord-Vest, vor juca pentru prima dată în istorie, un meci de oină demonstrativ în Polnia, urmat de un turneu de oină, fiecare cu fiecare, între echipele Germaniei, Poloniei şi României.

Prefectul districtului Raciborg şi alte oficialităţi importante din Polonia vor participa la deschiderea oficială a turneului internaţional de schlagball pe naţiuni. În programul celor trei zile vor mai fi întreceri de wresling, spectacole folclorice, spectacole de muzică pentru copii, spectacole de muzică pop, rock, karaoke şi multe alte surprize.

Sponsorii care au făcut posibilă deplasarea delegaţiei României la acest important eveniment: SC. Poedar SRL Baia Mare; SC Flamgard SRL; SC Sanmar SRL; SC Proema SRL; SC Svoboda Company SRL.

Federaţia Română de Oină a pus la dispoziţie echipamentul celor două echipe, materiale promoţionale şi de promovare a jocului nostru naţional. De asemenea, o parte din costurile de transport vor fi suportate de membrii celor două echipe.

Leave a Comment