Dynamo Zalău, câştigătoarea ediţiei a IX-a a Memorialului „Radu Gog”

La ediţia din acest an a Memorialului „Radu Gog” au participat 12 echipe, acestea fiind împărţite în trei grupe: Grupa A – Cavalerii, Dynamo, Ymy Trans Deja, Sănătatea Spital; Grupa B – Adi Com, Nazareth, Old Boys, Lexus, Grupa C – Trans Oşanu, Tenaris, Euro Dezmembrări, Autoland Hosu.
După încheierea partidelor din faza grupelor, unde s-a jucat după sistemul „fiecare cu fiecare”, în semifinale s-au calificat echipele: Dynamo, Lexus, Tenaris şi Adi Com. Primele trei echipe au terminat pe locul I în grupele din care au făcut parte, în timp ce Adi Com a fost echipe de pe locul doi cu cel mai bun punctaj.
În prima semifinală, Dynamo s-a impus la limită în faţa celor de la Lexus, 1 – 0, iar cealaltă finalistă a fost Adi Com, care a dispus cu 3 – 1 de Tenaris.
Lexus a câştigat cu 6 – 2 finala mică, în faţa echipei Tenaris, iar finala mare a fost câştigată de Dynamo, cu un categoric 6 – 1.
Lovitura de începe a primei partide din cadrul Memorialului „Radu Gog” a fost dată de fostul arbitru Otto Anderco, care a primit şi o diplomă din partea organizatorilor pentru întreaga activitate.
Cel mai bun jucător al turneului a fost desemnat Radu Neicu (Dynamo), iar titlul de cel mai bun portar i-a revenit lui Gheorghe Mărcuş (Adi Com). Golgeterul turneului a fost desemnat Tudor Ulmeanu (Dynamo), iar trofeul de „fair-play” i-a revenit echipei Old Boys Info Plus. Cel mai tânăr participant al turneului a fost Petkes Richard (Ymy Trans Deja), iar cel mai vârstnic a fost Ioan Morar (Nazareth). S-au acordat şi două diplome de fidelitate, jucătorului Sorin Gog (Tenaris) şi echipei Autoland Hosu, în timp ce formaţia Sănătatea Spital a primit diplomă specială de participare.
Ediţia din acest an a avut şi evenimente neplăcute, jucătorul echipei Nazareth, Cristian Oros, antrenor secund la FC Zalău, având un comportament total neadecvat pentru o astfel de competiţie. Acesta a primit direct cartonaşul roşu la finalul meciului cu Ady Com, după ce i-a adresat cuvinte dure fostului arbitru, Ioan Onicaş, vicepreşedintele Federaţiei Române de Minifotbal din România. Oros nu este la prima abatere de acest gen la Memorialul „Radu Gog”, fapt pentru care organizatorii iau în calcul interzicerea participării acestuia la ediţiile viitoare.
„Din păcate, el nu a înţeles scopul acestui turneu, având un comportament cu totul ieşit din comun, fapt pentru care a şi primit direct cartonaşul roşu. Este o ruşine să primeşti cartonaş roşu la o astfel de competiţie, unde trebuie să domine fair-play-ul. Nu este la prima abatere de acest gen, fapt pentru care, foarte probabil i se va interzice participarea la ediţiile următoare”, a declarat unul dintre organizatori.
Taxa de participare pentru fiecare echipă a fost de 400 de lei. Din suma totală au fost achitate chiria sălii şi au fost achiziţionate premiile în obiecte, banii rămaşi urmând a fi donaţi familiei fostului arbitru, Radu Gog. Şi banii proveniţi din tombolă îi vor fi înmânaţi tot familiei fostului arbitru.
Ediţia din acest an, cea de-a IX-a, a fost organizată la sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.

3 Thoughts to “Dynamo Zalău, câştigătoarea ediţiei a IX-a a Memorialului „Radu Gog””

  1. vasile

    Gunoi mare OROS asta ,caracter zero barat,la o competitie unde lumea s-a adunat in scop umanitar ,rusine !

  2. tribuna

    Ca spectator la majoritatea editiilor, pot sa spun ca aceasta a fost una dintre cele mai reusite. Spectacol, ambitii, surprize, momente hazlii (Stancel versus Georgescu) si lucrul cel mai important, lumea a fost alaturi de familia indurerata. Emotionant a fost si momentul cand d-na Gog a fost invitata sa spuna cateva cuvinte participantilor. Cuvintele si amintirile legate de Radu au rascolit-o profund si pur si simplu nu a mai putut sa spuna nimic, renuntand la microfon. In schimb, conduita lui Oros Cristian a fost josnica pentru un ,,antrenor” sau ,,profesor” (ce-o fi el !). Si nu ma refer doar la cartonasul rosu primit ci si la comportamentul sau sicanant si sfidator (mai ales la adresa arbitrilor), tot timpul cautand conflicte cu cineva. Cred ca un astfel de personaj nu ar mai avea ce cauta la astfel de competitii.

  3. Anonim

    Oros trebuie exclus din fotbal definitiv

Leave a Comment