După zece ani de la desfiinţarea clubului FC Armătura, FC Zalău rămâne fără bani de la bugetul local

Dacă situaţia voleiului şi a handbalului a fost rezolvată în cele din urmă, iar cele două cluburi reprezentantive pot primi şi în acest sezon bani de autorităţile publice, clubul de fotbal are în continuare conturile blocate. În aceste condiţii, primarul Radu Căpîlnaşiu a declarat că autorităţile locale nu pot finanţa echipa FC Zalău.

Speranţele jucătorilor şi antrenorilor de la FC Zalău, dar şi ale iubitorilor de fotbal din municipiu au fost năruite în această săptămână, după anunul făcut de către primarul Radu Căpîlnaşiu. Edilul zălăuan a afirmat că echipa de fotbal nu poate beneficia de susinere din partea autorităţilor locale atâta timp cât are conturile blocate din cauza datoriilor către bugetul statului.
Consilierii locali au avut în vedere aprobarea unui buget de peste 500.000 de lei pentru clubul de fotbal, dar suma nu poate fi alocată atâta timp cât FC Zalău are conturile blocate.
„Ne pare rău că FC Zalău a fost declarat neeligibil de către Comisia de evaluare a proiectelor cu finanţare nerambursabilă de la bugetul local, din cauză că reprezentanţii clubului nu au depus la dosar certificatul de atestare fiscală de la Direcţia Generală Finanţelor Publice Sălaj şi certificatul fiscal, de la Serviciul Impuneri Persoane Juridice din cadrul Primăriei. Din păcate, deşi prin bugetul local am prevăzut sumele necesare fotbalului, acestea n-au putut fi repartizate”, este declaraţia primarului Radu Căpîlnaşiu.
FC Zalău mai are de susţinut un meci din actualul sezon al Ligii a III-a, sâmbătă, în deplasare, la Sighetu Marmaţiei.
„Se vede clar că pentru fotbal nu mai există interes din partea autorităţilor publice. Noi am avut acest parcurs slab din cauză că nu am avut bani de transferuri. Anul trecut, cu un lot valoros, am avut un parcurs mult mai bun, iar pentru câteva etape am fost chiar pe primul loc. Nu am nimic cu voleiul şi handbalul, mă bucur că şi-au rezolvat problemele, dar consider că era normal să se întâmple acelaşi lucru şi în cazul nostru”, a reacţionat preşedintele Ioan Morar.
Chiar dacă a rămas fără susţinere din partea Primăriei Zalău, preşedintele clubului de fotbal nu se gândeşte la retragerea echipei din campionat. „Ar fi foarte simplu pentru mine să retrag echipa din campionat, dar nu cred că aceasta este cea mai bună soluţie. Până la urmă, sunt foarte mulţi zălăuani care iubesc fotbalul şi care şi-ar dori să vadă chiar şi meciuri de Liga a III-a la Zalău. Sâmbătă ne vom prezenta la ultimul meci din tur, iar în pauza de iarnă voi analiza foarte bine situaţia. Se ştie foarte bine cât de greu am promovat în Liga a III-a cu această echipă şi la fel de greu va fi şi în viitor să revenim în al treilea eşalon dacă ne vom desfiinţa”, a mai precizat oficialul clubului zălăuan.
În aceste condiţii, e lesne de îneţeles că odată cu finalul turului, FC Zalău se va despărţii de o mare parte din jucători, probabil chiar şi de antrenorul Constantin Olariu. „Atâta timp cât nu ai cu ce să-i motivezi, nici nu poţi să-i obligi să rămână la echipă”, a încheiat Morar.
Reamintim că vara acestui an a fost una „cu cântec” pentru reprezentanţii cluburilor Volei Municipal, Handbal Club Zalău şi Fotbal Club Zalău, care s-au confruntat cu mari probleme financiare din cauza datoriilor avute către bugetul statului.
Vestea tristă dată de autorităţile locale echipei de fotbal vine după exact zece ani de la desfiinţarea clubului FC Armătura Zalău.

3 Thoughts to “După zece ani de la desfiinţarea clubului FC Armătura, FC Zalău rămâne fără bani de la bugetul local”

  1. Anonim

    nu-i bai ca oricum performanta nu este

  2. Anonim

    Fă echipă pe banii tai dacă te ține incultule de morar nu pe banii comunității ca nu te vrem mare președinte, sunt oamenii onești care ar conduce fotbalul dar numai tu știi să conduci contabilități așa de corecte. RUSINE!

  3. Anonim

    Ai curaj să spui ce datorii are fotbalul? Primarul o fi vinovat și tu ești om corect nu? Hai să te credem…. Ha ha ha!!!!! Joacă fotbal tu cu Georgescu prin acte contabile ca o să ajungeți….?

Leave a Comment