După o pauză de doi ani, Sălajul are din nou echipă în Liga a III-a de fotbal

Peste 1000 de persoane, în frunte cu prefectul Sălajului – Florin Florian, cu preşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Tiberiu Marc şi vicepreşedintele Consiliului Judeţean Sălaj – Sergiu Panie, au asistat sâmbătă după-amiaza la o partidă memorabilă pe Stadionul Municipal din Zalău. Unirea Mirşid, campioana Sălajului, a promovat în Liga a III-a de fotbal după ce s-a impus cu scorul de 4 – 2 la general în faţa campioanei judeţului Maramureş, Viitorul Ulmeni.
„Al treilea baraj a fost cu noroc”, avea să spună la finalul partidei primarul comunei Mirşid, Călin Bereschi, după două astfel de dueluri pierdute de sălăjeni, unul chiar împotriva celor de la Ulmeni, în urmă cu trei ani.
După 2 – 2 în turul de la Baia Mare, Unirea Mirşid pornea cu prima şansă la promovare, iar în jocul de sâmbătă, Ciprian Pavel, cel care a reuşit ambele goluri din tur, a mai reuşit o „dublă”, marcând astfel toate cele patru goluri ale sălăjenilor.
Mirşidul a trecut de două ori pe lângă deschiderea scorului în prima repriză. Ciprian Pavel a reluat alături din poziţie foarte bună în minutul 8, iar în minutul 19, Alexandru Turcu a ratat o lovitură de pedeapsă. Replica oaspeţilor a venit în ultimele minute ale primei părţi, Bogdan Hauşi relând cu capul în bară o lovitură de la colţul terenului, după ce, cu un minut înainte, Alex Ignat a ratat din poziţie foarte bună.
Mirşidul a trecut în avantaj după trei munute de la reluare, Ciprian Pavel înscriind cu un şut din marginea careului. Ulmeniul nu a mai fost atât de periculoasă în partea secundă, iar gazdele au mai înscris o dată în minutul 82 prin acelaşi Ciprian Pavel, rezolvând astfel ecuaţia promovării în Liga a III-a.
„Ţin să-i felicit în primul rând pe jucători, pentru că au făcut un meci foarte bun, la fel ca la Baia Mare. Am reuşit mult râvnita calificare în Liga a III-a. Pentru noi, bucuria este cu atât mai mare cu cât, în şase ani de existenţă am reuşit să jucăm trei meciuri de baraj, iar al treilea a fost cu noroc. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care au fost alături de noi. Publicul a fost prezent în număr mare, ceea ce de mulţi ani nu am mai văzut la Zalău. Mă bucur că au fost aproape toate oficialităţile la meci şi au văzut că este un proiect serios. Greul de-abia acum începe. Va trebui să avem o întâlnire în perioada următoare cu toţi factorii responsabili pentru a stabili pas cu pas ce este de făcut, astfel încât să putem începe campionatul în Liga a III-a în condiţii bune şi cu o stabilitate financiară”, a declarat primarul Mirşidului, Călin Bereschi.
Sălajul nu a mai avut echipă în Liga a III-a din vara anului 2017, când FC Zalău s-a desfiinţat din cauza problemelor financiare.
Unirea Mirşid: Claudiu Băican – Sergiu Bercean, Radu Blaga, Dan Mureşan, Ionuţ Blaga, Raul Iliese, Alexandru Turcu, Bogdan Ciaca, Mihai Gaidoş, Sebastian Duma şi Ciprian Pavel. Au mai evoluat: Cătălin Odenie, Ciprian Bărnuţiu, Alexandru Puşcaş şi Mihai Bode. Antrenor: Vasile Jula.
Viitorul Ulmeni: Iuliu Roşian, Vlad Vanca, Alex Novoselenski, Teodor Eudean, Sergiu Costin, Sergiu Mîndrean, Răzvan Ardeleanu, Bogdan Hauşi, Doru Pop şi Alex Ignat. Au mai evoluat: Boga Gavriz, Paul Baiaş, Alin cuc şi Florin Majer. Antrenor: Petru Ilieş

2 Thoughts to “După o pauză de doi ani, Sălajul are din nou echipă în Liga a III-a de fotbal”

  1. Anonim

    Felicitări echipei unirea mirsid pentru frumoasa promovare în liga 3 bravo sper ca autoritățile locale și județene sa se implice mai mult în fotbalul din Zalău au văzut ca sunt mulți iubitori de fotbal în Zalău și Sălaj plin a a fost stadionul municipal Zalău nu numa 500 de persoane și fotbalul e iubit în Zalău nu numai handbalul și voleiul multă bafta la noua e echipa a Zalău lui succes în liga 3

  2. Anonim

    La jocurile cu cele cateva comune din diviziz C o sa fie prezenti toti boschetari din Zalau circa 20-30 si nevestele-amantele fotbalistilor ! Divizia C sau sport de masa .. Dar are balta peste …autoritatile !

Leave a Comment