După 23 de ani, România s-a calificat din nou la Campionatul European de Volei

Performanţă istorică obţinută duminică seara de echipa naţională masculină de volei a României. „Tricolorii” pregătiţi de Dănuţ Pascu şi Ovidiu Macarie au învins reprezentativa Finlandei la Craiova cu scorul de 3 – 2, obţinând astfel calificarea la Campionatul European de Volei din 2019. A fost a doua victorie în decurs de o săptămână pentru România, care a învins miercuri Finlanda şi pe terenul acesteia, o echipă calificată deja la Campionatul Mondial din acest an, fiind printre cele mai bune 10 naţionale masculine de volei din lume.
România ocupa tot primul loc înaintea returului cu Finlanda, având patru puncte acumulate. Meciul de duminică a fost unul extrem de important, deoarece victoria i-ar fi adus României calificarea la Campionatul European după 23 de ani de pauză.
Voleibaliştii noştri s-au mobilizat foarte bine, mai ales că, aşa cum au declarat o parte dintre ei înaintea meciului, „şi Finlanda va veni mult mai motivată la Craiova”.
După un prim set adjudecat de România, scor 26 – 24, „tricolorii” au evoluat şi mai bine în actul secund, câştigând cu 25 – 22. A urmat o cădere în jocul „tricolorilor”, finlandezii câştigând cu 26 – 24 cel de-al treilea parţial. A fost singurul set câştigat de oaspeţi, România impunându-se în setul patru cu 25 – 21 şi cu 3 – 1 la general.
„După o perioadă lungă de pregătire aici la Craiova, am jucat aceste meciuri de calificare la Campionatul European şi sunt bucuros că fac parte din echipa care s-a calificat la turneul final al unei competiţii majore. Unitatea lotului şi-a spus cuvântul, toţi am muncit pentru acelaşi lucru şi ţinând cont că naţionala masculină nu a mai fost de mulţi ani la un Campionat European, ne-am dorit foarte mult această calificare şi suntem fericiţi că am reuşit să o obţinem”, a declarat Rareş Bălean, zălăuanul din lotul României care a evoluat şi în partida de duminică seara.
În urma acestui rezultat, România ocupă primul loc în grupă, cu 7 puncte, urmată de Finlanda, cu 4 puncte şi Danemarca cu 1 punct.
România mai are de disputat un meci din aceste preliminarii, anul viitor, împotriva Danemarcei.

One Thought to “După 23 de ani, România s-a calificat din nou la Campionatul European de Volei”

  1. soso

    pana la urma a fost 3-1 sau 3-2 ( cum scrie la inceputul articolului).
    chiar vreti sa-i ajungeti pe cei de la graiul ???

Leave a Comment