Duelul sălăjean din Liga a III-a s-a încheiat la egalitate

Luceafărul Bălan – FC Zalău 2 – 2 (1 – 0)
Au marcat: Ciprian Nagy (min. 11), Bogdan Ciaca (min. 75), respectiv Dummene Best Tegbo (min. 64), Marius Haiduc (min. 73, autogol)

Luceafărul Bălan şi FC Zalău rămân pe ultimele locuri în Seria a V-a din Liga a III-a de fotbal, după ce au terminat la egalitate duelul direct din cadrul etapei a VII-a, desfăşurat sâmbătă după-amiaza, pe Stadionul din Gîlgău-Almaşului.
Fără titularii Mihai Bode, Maior Istvan, Gabriel Ţiriac şi Răzvan Criste, Luceafărul Bălan a avut o evoluţie destul de bună în faţa echipei FC Zalău, o formaţie care nu a arătat sâmbătă la fel de bine ca în etapa trecută, când a remizat în faţa liderului Luceafărul Oradea. 2 – 2 a fost scorul final dintre cele două reprezentante ale Sălajului în Liga a III-a de fotbal, un rezultat care dezavantajează ambele echipe, având în vedere că acestea se află în criză mare de puncte.
Luceafărul a fost echipa care a început mai bine jocul, iar după ocazia ratată de Andrei Teglaş în minutul opt, a reuşit să deschidă scorul în minutul 11, prin Ciprian Nagy. Acesta a scăpat de sub marcaj la o lovitură de colţ executată de pe Alexandru Turcu de pe partea dreaptă şi a reluat balonul cu capul în plasă din şase metri.
FC Zalău şi-a trecut în cont prima ocazie în minutul 16, când Liviu Cheţan a reluat balonul cu capul peste poartă după o lovitură de colţ de pe partea dreaptă. Cu zece minute înainte de finalul primei părţi, jucătorul Bălanului, Raul Brânduşe, a ratat ocazia de a duce scorul de 2 – 0, trimiţând balonul alături din numai zece metri. Liviu Cheţan putea restabilit egalitatea cu două minute înainte de finalul primei reprize, dar şutul său din interiorul careului a trecut alături.
Zalăul a arătat mai bine în partea secundă, iar după patru minute scurse din repriza a doua, Cristian Tăbârţă a irosit prima şansă de egalare.
Cea mai mare ocazie a meciului a irosit-o, însă, Bălanul, în minutul 60, prin Flaviu Porumb. Acesta a primit o pasă în centru, la numai opt metri de poartă, dar a trimis mult peste transversală, cu toate că în faţă nu-l avea decât pe portarul Cristian Man. Fază controversată două minute mai tâziu în careul zălăuan, după un fault asupra Andrei Teglaş. Gazdele au solicitat penalty, însă centralul a considerat simulare şi i-a acordat cartonaş galben atacantului de la Bălan. La faza următoare, Zalăul a reuşit să restabilească egalitatea prin noul-intrat, Dummene Best Tegbo. Acesta a scăpat de sub marcaj în careul Bălanului şi a reluat fără problemele mingea în plasă după o centrare venită de pe partea dreaptă.
Scorul a devenit 2 – 1 în favoarea Zalăului în minutul 73, după ce Marius Haiduc a trimis balonul în proprie poartă, dar bucuria oaspeţilor a durta doar două minute. Bogdan Ciaca l-a surprins pe portarul Man în minutul 75 cu un şut din marginea careului, trimis aproape în vinclul porţii, iar tabela arăta din nou egalitate. Ultimul sfert de oră a fost al Zalăului, care a atacat în valuri la poarta Bălanului. Căpitanul formaţiei de sub Meseş, Raul Stanciu, a fost aproape de a da lovitura în ultimul minut de joc, dar şutut său din marginea careului a fost respins cu greu în bara transversală de portarul Petcu.
„Am avut o primă repriză slabă, pe urmă, în partea a doua ne-am revenit, am întors rezultatul, dar am mai primit un gol în final şi s-a terminat egal. Nu pot spune că sunt nemulţumit de rezultat, mai ales că noi suntem în continuare într-o fază de construcţie, dar se vede lipsa de experienţă în anumite momente. În mod normal, la 2 – 1 pentru noi, trebuia să ştim să gestionăm rezultatul, mai ales că cei de la Bălan aveau lipsă câţiva titulari. Cred că am privit adversarul de sus, aşa cum a făcut Luceafărul Oradea săptămâna trecut, în meciul de la Zalău”, a declarat Constantin Olariu.
Tehnicianul Bălanului la meciul de sâmbătă a fost Emil Ionaş, dar, neavând licenţă de antrenor, acesta a privit meciul din afara stadionului. „A fost un meci foarte greu, fiindcă au lipsit cei mai importanţi jucători. Am avut doar patru jucători cu experienţă, restul sunt juniori, iar în aceste condiţii este foarte greu să pui probleme adversarului. Totuşi, rezultatul nu este rău, este un pas înainte pentru noi, am obţinut primul punct, iar lucrurile sper să decurgă tot mai bine pe viitor. Îi aşteptăm la echipă şi pe jucătorii din Zalău”, a afirmat Ionaş.
Luceafărul Bălan: Marcel Petcu – Ciprian Nagy, Cătălin Anghel (min. 90+2, Cătălin Coste), Vlad Lazăr, Raul Brînduşe, Alex Turcu, Bogdan Ciaca, Marius Haiduc, Gabriel Buda (min. 76, Mihai Molnar), Andrei Teglaş şi Flaviu Porumb (min. 89, Marius Colciar). Antrenor: Emil Ionaş
FC Zalău: Cristian Man – Sergiu Bercean, Flaviu Dumbrăvean, Tonko Robert, Gabriel Burcă, Liviu Cheţan, Ibrahim Jamilu (min. 63, Alexandru Flueraş), Raul Stanciu, Angelo Şimon, Daniel Supuran (min. 57, Dummene Best Tegbo) şi Cristian Tăbîrţă. Antrenori: Constantin Olariu (principal) şi Cristian Oros (secund)
Rezultatele complete din etapa a VII-a: Sănătatea Cluj – CS Oşorhei 2 – 0, Csikszereda Miercurea Ciuc – Industria Galda 1 – 2, CSM Sighetu Marmaţiei – CS Iernut 4 – 1, Luceafărul Bălan – FC Zalău 2 – 2, Luceafărul Oradea – Avântul Reghin 2 – 3, Unirea Dej – Odorheiu Secuiesc 0 – 0, Unirea Jucu – Comuna Recea 2 – 1.
Clasament:
1. CSM Sighetu Marmaţiei 7 6 0 1 19 – 7 18p
2. Avântul Reghin 7 5 1 1 14 – 8 16p
3. Industria Galda 7 5 0 2 15 – 11 15p
4. Luceafărul Oradea 7 4 2 1 16 – 6 14p
5. Unirea Jucu 7 4 2 1 14 – 7 14p
6. Comuna Recea 7 4 0 3 16 – 11 12p
7. Sănătatea Cluj 7 4 0 3 13 – 10 12p
8. CS Iernut 7 3 1 3 8 – 11 10p
9. Csikszereda Miercurea Ciuc 7 3 1 3 6 – 10 10p
10. Unirea Dej 7 2 1 4 10 – 15 7p
11. CS Oşorhei 7 1 2 4 8 – 12 5p
12. Odorheiu Secuiesc 7 1 1 5 6 – 18 4p
13. FC Zalău 7 0 2 5 5 – 17 2p
14. Luceafărul Bălan 7 0 1 6 11 – 18 1p

One Thought to “Duelul sălăjean din Liga a III-a s-a încheiat la egalitate”

  1. jony

    bine ca vedem o poza de acuma de la meci ca la sportu salajan e veche de vreo 2 ani poza.felicitari magazin salajan.

Leave a Comment