Duel sălăjean în primul tur al Cupei României

Faza naţională a Cupei României la fotbal, ediţia 2016 – 2017, debutează miercuri, 10 august, cu primul tur. În această etapă a competiţiei vor evolua cele 42 de câştigătoare ale fazei judeţene şi 38 de echipe din Liga a III-a cu cea mai slabă clasare în sezonul trecut.
În Sălaj, câştigătoarea fazei judeţene a Cupei României este Unirea Mirşid, formaţie ce a dispus în finală de Rapid Jibou, iar printre cele 38 de echipe din Liga a III-a se numără şi FC Zalău. Având în vedere că duelurile din primul tur se stabilesc în funcţie de zonele geografice din care provin echipele, unul dintre cele 40 de meciuri programate în primul tur este cel dintre Unirea Mirşid şi FC Zalău. Va fi pentru prima dată când cele două formaţii se vor duela într-un meci oficial, partida fiind programată miercuri, 10 august, începând cu ora 17:30, pe terenul din localitatea Popeni.
Câştigătoarea dintre cele două formaţii va accede în faza a doua, programată în data de 24 august. Pe lângă cele 40 de echipe calificate din turul I, în competiţie vor intra alte 26 de echipe participante în ediţia precedentă a Ligii a III-a şi a Ligii a II-a.
Dacă în anii anteriori, FC Zalău nu a acordată importanţă acestei competiţii, prezentându-se la meciuri cu un lot alcătuit doar din juniori, preşedintele Ioan Morar a afirmat că îşi doreşte ca echipa să aibă un parcurs cât mai lung în acest sezon.

Leave a Comment