Doliu în handbalul zălăuan

Handbalul zălăuan este mai sărac de marţi noaptea după ce, fosta componentă de bază a echipei Didactica, apoi Textila şi Silcotub Zalău, Maria Cenan (fostă Şanta), s-a stins din viaţă la vârsta de 54 de ani.

Maria Cenan a contirbuit la primele rezultate importante din handbalul zălăuan, fiind componentă de bază în formaţia de la poalele Meseşului atât în momentul promovării în Divizia B, cât şi la promovarea în Divizia A (actuală Liga Naţională).
După ce şi-a încheiat cariera de jucătoare a devenit antrenoare la Clubul Sportiv Şcolar Zalău, promovând la echipa de senioare o serie de jucătoare tinere.
„Ne pare nespus de rău. Maria Cenan era o jucătoare foarte puternică, care a participat la toate rezultatele importante pe care handbalul zălăuan le-a obţinut în primii ani. A fost o extremă stângă foarte bună şi a contribuit la ascensiunea handbalului zălăuan. A muncit foarte mult în teren şi s-a remarcat apoi la CSS Zalău, ca antrenoare. Dumnezeu să o ierte şi să-i odihnească sufletul în pace”, au fost cuvintele managerului de la HC Zalău, Gheorghe Tadici.
În urmă cu aproape zece ani, Maria Cenan a ales să plece în Italia, alături de familie, dar viaţa i s-a schimbat total începând de anul trecut, când a fost diagnosticată cu o boală incurabilă.
Maria Cenan s-a stins din viaţă în noaptea de marţi spre miercuri, în locuinţa din Zalău, fiindu-i alături soţul şi cei doi fii, Cristian şi Dan, ambii foşti jucători la FC Armătura Zalău.

3 Thoughts to “Doliu în handbalul zălăuan”

  1. Fost coleg de liceu

    Dumnezeu sa o ierte si sa o odihneasca in pace.

  2. rodica

    bunul dumnezeu sa aiba grija de sufletul tau bun

  3. Maria

    Dumnezeu sa o aiba in paza, dormi in pace!

Leave a Comment