Doi sportivi de la CSM Zalău, medaliaţi la Campionatul Naţional de atletism

Paula Todoran a devenit vicecampioană în cursa de 10.000 de metri, iar Kecskes Levente a obţinut medalia de bronz în proba de săritură cu prăjina

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de atletism, organizat în aer liber, a avut loc la finalul săptămânii trecute, la Piteşti, printre participanţi numărându-se şi cinci sportivi de la Clubul Sportiv Municipal Zalău şi Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.
CSM Zalău a avut patru reprezentanţi: Paula Todoran, Daniela Cîrlan, Kecskes Levente şi Cătălin Paşca. Cel mai bun rezultat a fost obţinut de Paula Todoran, sportiva pregătită de Mirel Seişanu devenind vicecampioană naţională la finalul cursei de 10.000 metri. „La începutul anului, ne-am trasat obiective pentru cursele de semimaraton şi maraton, însă, în urmă cu trei săptămâni, am stabilit ca Paula să alerge şi în cursa de 10.000 metri din cadrul Campionatului Naţional şi ne-am propus ca obiectiv o medalie. Paula a respectat tactica stabilită înaintea cursei şi a reuşit să-şi impună tempo-ul până la 8.000 de metri, după care i-a fost destul de uşor să se menţină pe poziţia a doua. Este un rezultat care ne mulţumeşte. Important este şi faptul că Paula se simte bine după această cursă, nu a acuzat niciun fel de dureri, iar pregătirea poate decurge normal”, ne-a declarat antrenorul Paulei, Mirel Seişanu.
Paula Todoran a terminat cursa de 10.000 metri cu timpul de 34 de minute, 29 de secunde şi 19 sutimi, în timp ce Monica Florea (CSM Sighişoara), ocupanta locului întâi, a terminat cursa în 34 de minute, 9 secunde şi 12 sutimi.
Pentru atleta de la CSM Zalău a fost prima cursă oficială din acest an şi, totodată, prima medalie, însă principalele sale ţine rămân cursele de semimaraton şi maraton din această toamnă. „Principalele obiective pentru noi rămân semimaratonul şi maratonul, unde ne propunem clasări pe podium”, a mai afirmat antrenorul Paulei.
Campionatul Naţional de semimaraton este programat la finalul lunii spetembrie, iar cel de maraton, la începutul lunii octombrie. Pentru cele două curse, Paula Todoran va efectua o pregătire centralizată la Băile Felix, în perioada 26 iulie – 12 august.
În proba de 10.000 metri a luat startul şi Daniela Cîrlan, însă sportiva pregătită de Lorena Boberschi a fost nevoită să abandoneze cursa din cauza unor dureri la piciorul la care a fost muşcată de câini la începutul anului, în timpul unui antrenament. „Avea muşchii foarte contractaţi şi a decis că este mai bine să se oprească pentru a nu-şi compromite întreg sezonul”, ne-a explicat antrenoarea sportivei, Lorena Boberschi.
Cel de-al doilea sportiv medaliat a fost Kecskes Levente, atletul pregătit de Gheorghe Guşet câştigând bronzul în proba de săritura cu prăjina. Cea mai bună săritură a sportivului legitimat la CSM Zalău a măsurat 4,70 metri, cu zece centrimetri mai puţin decât la Campionatul Naţional de Atletism organizat luna trecută, la Cluj-Napoca. Kecskes a fost depăşit în clasament de Bogdan Popa (Rapid Bucureşti – CSM Bucureşti), care a sărit cu prăjina 4,80 metri şi de Andrei Deliu (CSM Deva), a cărui săritură a măsurat 4,90 metri.
Aflat în ultimul an la categoria juniori I, Cătălin Paşca a ocupat locul şase la aruncarea greutăţi în clasamentul întocmit la tineret şi pe locul nouă la general, cea mai bună aruncare a sportivului zălăuan măsurând 12,01 metri. Proba dominată până în urmă cu câţiva ani de Gheorghe Guşet a fost câştigată în acest an de Andrei Gag, de CSM Arad, cu 18,78 metri, iar pe poziţia secundă s-a clasat Mihai Grasu, de la Dinamo Bucureşti, cu 18,69 metri.
Reprezentantul LPS „Avram Iancu” Zalău, Paul Parnău, care este încă junior I, s-a clasat pe locul patru la tineret şi pe poziţia a zecea în clasamentul seniorilor în cursa de 10.000 metri. Reamintim că sportivul antrenat de Lucian Bârlogeanu a devenit luna trecută vicecampion naţional în această probă, iar în cursa de 5.000 metri a câştigat medalia de bronz.

Leave a Comment