Doi sălăjeni au câştigat Cupa Regelui la oină

Oina are o tradiţie veche în Sălaj, primele jocuri de oină desfăşurându-se în 1947, în localitatea Voivodeni, prima ediţie a „Cupei Zorile Voivodeni”. Sportul naţional, cum este considerată oina în România, nu s-a mai bucurat de un interes atât de mare în ultimii ani în Sălaj, însă o parte dintre tinerii iubitori de oină din Sălaj au ajuns la echipe din alte zone ale ţării, cluburi unde pot face performanţă în acest sport.

Daniel Miron şi Ionuţ Gog, primul în vârstă de 27 ani, iar al doilea de 24 de ani, ambii din comuna Dragu, au câştigat zilele trecute Cupa Regelui cu formaţia Frontiera Tomis Constanţa. Evenimentul a avut loc pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploieşti, iar adversara formaţiei de la malul mării a fost Biruinţa Gherăeşti.

Atât Miron, cât şi Gog au început practicarea oinei în Dragu, sub îndrumarea profesorului Cosmin Ardelean, dar au ajuns apoi la Politehnica Cluj. La scurt timp, Ionuţ Gog a ajuns la Frontiera Tomis Constanţa, echipă cu care a obţinut de patru ori titlul naţional şi de tot atâtea ori a câştigat Cupa României. Miron s-a transferat abia în acest an a formaţia din Constanţa, după o serie de rezultate notabile şi cu echipa din Cluj, iar în urmă cu câteva zile, cei doi sălăjeni au obţinut un nou rezultat de excepţie.

Componenţii echipei Frontiera Tomis Constanţa au fost premiaţi de Principesa Margareta, Custodele Coroanei Române, cea care a dat şi lovitura de începere a finalei şi de Principele Radu.

Tot la Ploieşti a avut loc şi Cupa Reginei, eveniment câştigat de Dacia Mioveni, care a învins CSM Progresul Băileşti.

2 Thoughts to “Doi sălăjeni au câştigat Cupa Regelui la oină”

  1. Anonim

    Care rege, câ Romania este REPUBLICĂ ?

    1. Lămurire

      E vorba de regele cioabă !

Leave a Comment