Doi pugilişti şimleuani, medaliaţi la Campionatul Naţional

Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de Box rezervat juniorilor a avut loc la Târgu Jiu, în perioada 14 – 18 octombrie, la eveniment fiind prezentă şi o delegaţie a Clubului Sportiv Municipal Zalău. Deşi este grupă nouă, cu sportivi aflaţi la început de drum, obiectivul stabilit pentru competiţia de la Târgu Jiu a fost obţinerea a două medalii.
Mario Pop (cat. 48 kg), Sergiu Todoran (cat. 57 kg), David Chiş (cat. 60 kg), Cristian Terec (cat. 63 kg), Antonio Man (cat. 66 kg), Denis Ispan (cat. 75 kg), Darius Lupuţ (cat. 80 kg) şi Denis Simutiu (cat. +80 kg) sunt sportivii antrenaţi de Adrian Popuţea şi Adrian Dragoş, prezenţi la evenimentul de la Târgu Jiu. Dintre aceştia, cel mai bun palmares îl au Cristian Terec, vicecampion naţional de cadeţi în 2019 şi Sergiu Todoran, dublu medaliat cu bronz în 2018 şi 2019 la cadeţi.
În urma partidelor din preliminarii, în fazele semifinale au ajuns Mario Pop şi Sergiu Todoran, ambii fiind sportivi proveniţi de la secţia din Şimleu Silvaniei. Deşi aveau asigurate medaliile de bronz în urma calificării în semifinale, obiectivul clubului fiind astfel îndeplinit, ambii şi-au dorit foarte mult accederea în finala categoriilor la care au boxat. Experienţa adversarilor şi-a spus, însă, cuvântul, ambii rămânând cu medaliile de bronz.
Antrenorul Adrian Popuţea a precizat la finalul competiţiei că s-a văzut şi lipsa unor meciuri de pregătire, acestea neputându-se desfăşura fără efectuarea testului RT-PCR.
David Chiş a fost la primul meci oficial, pierzând în sferturi în faţa unui pugilist de la Brăila. Cristian Terec, fost vicecampion naţional, a cedat în faţa lui Bugheanu din Câmpulung Muscel. Dacă prima repriză a fost a sportivului zălăuan, adversarul acestuia şi-a revenit foarte bine şi s-a impus în final. În sferturile de finală, Bugheanu l-a învins şi pe cel care era cap de serie înaintea tragerii la sorţi. Tot la primul meci oficial a fost şi Antonio Man, pierzând în faţa unui sportiv din Valea Lupului. Antonio Man, sportivul cu cele mai puţine antrenamente la activ, dar cu o ambiţie foarte mare, după cum l-a caracterizat antrenorul, a pierdut în faţa unui sportiv din Giurgiu. Darius Lupuţ a fost învins de un sportiv de la Dinamo, în timp ce Denis Simutiu nu a putut trece de experimentatul Andrei Teodosiu, din Râmnicu Vâlcea.
Pentru secţia de box de la CSM Zalău urmează Campionatul Naţional feminin, competiţie pentru care antrenorii Dragoş şi Popuţea pregătesc 18 sportive, din care vor face deplasarea 12.

Leave a Comment