Derby-ul Sălajului s-a încheiat în patru seturi

CS Volei Municipal Zalău – CS Phoenix Şimleu 3 – 1 (25 – 13, 24 – 26, 25 – 15, 25 – 10)

Volei Municipal Zalău şi Phoenix Şimleu Silvaniei s-au întâlnit sâmbătă seara, în Sala Sporturilor din Zalău, în primul duel sălăjean din actualul sezon al Diviziei A1. Şimleuanii nu aveau prea multe speranţe înaintea acestui meci, afirmând că ar fi foarte mulţumiţi să câştige două seturi, în timp ce zălăuanii sperau la un succes în trei seturi. Partida a durat patru seturi în cele din urmă, iar Zalăul s-a impus cu 3 – 1, după ce şimleuanii au câştigat actul secund.
Aurel Vlaicu a început cu Andrei Georgescu pe postul de coordonator, menajându-l pe brazilianul Lamb pentru partidele cu Ştiinţa Explorări Baia Mare, dar mai ales pentru duelul din Cupa Challenge, cu Steaua Roşie Belgrad.
Jocul echipei zălăuane a mers şnur în primul set. Mircea Abraham a fost nevoit să solisite primul time-out la 1 – 5, iar la 9 – 1 pentru Volei Municipal a efectuat prima modificare, Teleleu luându-i locul coordonatorului titular, Toth Gabor. Nici jocul lui Paşcan nu l-a mulţumit pe Abraham, schimbându-l pe acesta cu Sergiu Ivan.
După 11 – 1 şi 16 – 5 pentru gazde la cel de-al doilea time-out tehnic, şimleuanii s-au apropiat la 11 – 19, pe fondul unei uşoare relaxări din partea voleibaliştilor zălăuani. Vlaicu a rezolvat, însă, imediat problema, cerând întreruperea jocului, iar până la final, Phoenix a mai acumuluat doar două puncte, scorul devenind 25 – 13 pentru gazde.
Susţinuţi din tribună de o galerie destul de numeroasă, şimleuanii au început mult mai bine actul secund, iar zălăuanilor nu le-a mai mers aproape nimic. Phoenix a ajuns repede la 5 – 1 şi l-a obligat pe Aurel Vlaicu să solicite prima întrerupere a jocului. Situaţia pe tabelă s-a echilibrat imediat, Zalăul egalând la 9, după un atac în blocaj a lui Teuşan. Şimleuanii s-au desprins, din nou, în partea a doua, iar Vlaicu a făcut câteva modificări, văzând că jocul echipei tot nu funcţionează. Lamb i-a luat locul lui Georgescu, iar Gheorghiţă, pe centru, lui Mihalcea. Elanul Şimleului nu a mai putut fi, însă, oprit, oaspeţii câştigând cu 26 – 24.
Vizibil deranjat de faptul că echipa s-a a cedat un set în faţa Şimleului, Vlaicu nu a mai riscat nimic în seturile trei şi patru şi, începând cu Lamb pe postul de coordonator. Voleibaliştii zălăuani s-au desprins la patru lungimi la prima întrerupere tehnică, iar la cea de-a doua au avut avantaj de opt puncte. Ţinut rezervă, din cauza atitudinii pe care o are, în special la antrenamente, macedoneanul Josifov a fost introdus, totuşi, în teren pe finalul setului trei, în locul centrului Rus. Şi Vlaicu a efecutat o modificare la 21 – 10, dându-i şansa să evolueze şi celuilalt universal, Gabriel Cherbeleaţă. Volei Municipal s-a impus fără probleme, la 15.
Ultimul parţial s-a încheiat cel mai repede. Şimleuanii au comis multe greşeli, iar la time-out-uri au avut o atitudine de parcă-şi doreau ca meciul să se încheie cât mai curând. Macedoneanul Josifov nu a ascultat deloc indicaţiile date de Abraham, iar după primul time-out tehnic, i-a arătat sârbului Sajnberger, care a privit meciul din tribună, că va pleca de la echipă. În aceste condiţii, pentru Zalău a fost „floare la ureche” să se impună la o diferenţă clară, 25 – 10.
„În cele trei seturi pe care le-am câştigat pot spune că evoluţia echipei a fost foarte bună, dar, din păcate, în setul doi nu am mai fost la fel de siguri pe preluare, nici jucătorii de atac nu au avut un joc foarte exact şi am pierdut în prelungiri. Nu am avut nicio emoţie, fiindcă îmi cunoşteam potenţialul echipei. Am pierdut doar un set, dar am câştigat trei puncte. Mă bucur că a fost un spectacol frumos atât pe teren, cât şi în tribună”, a declarat Aurel Vlaicu.
„Am pregătit foarte bine acest meci, iar în setul doi s-au făcut câteva greşeli individuale care au dus la pierderea acestuia. În special, nu a mers preluare. Ne-am revenit rapid, iar acest lucru se vede şi pe tabelă. Pentru noi toate meciurile sunt grele, deoarece şi echipele mici se mobilizează foarte bine în partidele cu noi. Pentru partidele care urmează cred că vom avea mai multă adrenaliză. Steaua Roşie Belgrad este un nume în voleiul european şi ne dorim să facem un joc cât mai bun împotriva acestei formaţii”, a preciat libero-ul Zalăului, Adrian Feher.
Deşi echipa sa a reuşit să smulgă un set în faţa liderului, antrenorul Mircea Abraham s-a arătat deranjat, la finalul meciului, de atitudinea jucătorilor săi. „M-a nemulţumit modul în care jucătorii au abordat jocul. Au fost oscilaţii prea mari pentru un astfel de meci. Diferenţa de valoarea şi-a spus cuvântul, dar când am avut disciplină tactică şi jucătorii au respectat ce li s-a spus, am avut şi o evoluţie bună. Păcat de prestaţia anumitor jucători, care cred că păcălesc acest sport. Sajnberger a fost accidentat, din nou, fiindcă de când este la echipă o ţine din accidentări în accidentări, iar atitudinea lui Gjoko nu am înţeles-o. Însă, niciun jucător nu este bătut în cuie la echipă, iar dacă atitudinea unora dintre ei nu se vaschimba, probabil vom renunţa la ei în pauza de iarnă”, a afirmat Abraham.
CS Volei Municipal: Andrei Georgescu, Peter Nagy, Fabian Birău, Răzvan Mihalcea, Leonardo Dall Bosco, Marian Bala şi Adrian Feher (libero). Au mai evoluat: Mihai Gheorghiţă, Adriano Lamb şi Gabriel Cherbeleaţă. Antrenori: Aurel Vlaicu şi Bogdan Nicolae
CS Phoenix Şimleu Silvaniei: Toth Gabor, Răzvan Vâlcelean, Ionuţ Silaghi, Ionuţ Rus, Şerban Paşcan, Ovidiu Teuşan şi Mihai Mărieş (libero). Au mai evoluat: Sergiu Ivan, Gjoko Josifov, Ionuţ Teleleu şi Adrian Preda. Antrenori: Mircea Abraham şi Marius Oniga
Rezultatele complete din etapa a IX-a: CS Volei Municipal Zalău – CS Phoenix Şimleu Silvaniei 3 – 1, SCM”U” Craiova – Unirea Dej 1 – 3, CSM Agronomoia Bucureşti – Arcada Galaţi 0 – 3, Dinamo Bucureşti – Tomis Constanţa 1 – 3, LPS Piatra Neamţ – „U” Cluj 3 – 1.
Clasament:
1. CS Volei Municipal Zalău 9 8 1 24 – 6 24p
2. CVM Tomis Constanţa 8 7 1 21 – 5 21p
3. SCM „U” Craiova 8 6 2 20 – 9 17p
4. Dinamo Bucureşti 8 5 3 18 – 10 16p
5. Ştiinţa Expl. Baia Mare 8 5 3 16 – 10 15p
6. Unirea Dej 8 5 3 16 – 11 15p
7. LPS Piatra Neamţ 8 3 5 10 – 16 9p
8. Arcada Galaţi 8 3 5 9 – 17 9p
9. CS Phoenix Şimleu Silvaniei 8 2 6 10 – 19 6p
10. CSM Bucureşti 8 1 7 3 – 22 3p
11. „U” Cluj 9 0 9 5 – 27 0p

Leave a Comment