De ce vă bateţi joc de banii publici?

FC Zalău a pierdut primele două meciuri din noul sezon al Ligii a III-a de fotbal, în faţa unor adversare nou-promovate în acest eşalon

FC Zalău – Şoimii Pâncota 3 – 5 (2 – 3)
Au marcat: Maior Istvan (min. 9), Viorel Ionaşcu (min. 35), Mihai Bode (min. 52), Remus Lung (min. 2), Ovidiu Bulzan (min. 7), Sorin Leucuţa (min. 20 şi 81), Vasile Suciu (min. 65)
FC Zalău: Chiş – Maior, Bulz (min. 46, Cornaci), Cosma, Ionaşcu, Trip (min. 74, Lung), Sabou (cpt.), Stanciu, Bode, Teglaş (min. 62, Gorga), Dumiter (min. 84, Ţiriac). Antrenori: Marius Paşca (principal), Cristian Oros (secund)
Şoimii Pâncota: Irimia – Leucuţa (min. 87, Mateiu), Buruian, Lung, Mustanu, Lengien, Românu, Bulzan (min. 83, Mitu), Nistor, Ruja (min. 55, Suciu), Szillaret (min. 71, Uiburaiu). Antrenor: Dan Cuedan
Un început de campionat nici că se putea mai prost pentru FC Zalău, o echipă care, deşi se află la al cincilea sezon consecutiv în Liga a III-a, a pierdut în primele două etape în faţa a două echipe nou promovate.
După înfrângerea suferită în prima etapă, 1 – 0 pe terenul celor de la Plimob Sighetu Marmaţiei, FC Zalău s-a văzut vineri învinsă şi pe teren propriu, în faţa formaţiei Şoimii Pâncota, scorul final fiind 3 – 5.
Oaspeţii au deschis rapid scorul, în minutul trei, la prima ocazie, prin Remus Lung. Ovidiu Bulzan a înscris pentru 0 – 2, patru minute mai târziu, transformând lovitura de pedeapsă obţinută de Buruian.
FC Zalău reduce din handicap în minutul nouă, Maior Istvan învingându-l pe portarul Cristian Irimia. Speranţele zălăuanilor sunt năruite rapid de formaţia arădeană, oaspeţii înscriind în minutul 20 pentru 1 – 3, prin Sorin Leucuţa, care scapă la limita offside-ului, îl driblează pe portarul Chiş şi înscrie în poarta goală.
Cu zece minute înainte de finalul primei părţi, FC Zalău reduce din handicap, Viorel Ionaşcu înscriind din lovitură liberă.
Repriza a doua începe bine pentru zălăuani, care restabilesc egalitatea în minutul 52, prin Mihai Bode. A fost însă un simplu foc de paie, pentru că până la finalul partidei nu au mai înscris decât oaspeţii, chiar de două ori. Vasile Suciu marchează pentru 3 – 4 în minutul 65, reluând cu capul în plasă lovitura de colţ executată de Bulzan.
Tabela a fost înschisă în minutul 81, printr-un eurogol înscris de Sorin Leucuţa, acesta învingându-l pe Claudiu Chiş cu un şut de la aproximativ 30 de metri.
FC Zalău rămâne astfel cu zero puncte după primele două etape şi o aşteaptă un meci foarte greu, la Unirea Dej. Oricum, la cum decurg lucrurile, la echipa zălăuană totul este imprevizibil. FC Zalău nu are niciun orizont. La FC Zalău nu există niciun obiectiv clar, niciun proiect clar. Un club care trăieşte aproape în totalitate din bani publici, iar cei care alocă aceşti bani ar trebui să se întrebe la modul cel mai serios ce se întâmplă la această echipă? Ce se vrea, defapt, la acest club? De promovarea tinerilor nu poate fi vorba, atâta timp cât se aduc jucători tineri, din alte judeţe, şi aceia, pe ultima sută de metri. Cât despre promovarea în Liga a II-a, este doar o „glumă proastă”, o „glumă” pe care zălăuanii o visează de cel puţin doi ani şi pe care, la cum decurg lucrurile, o vor visa încă mult timp de acum înainte.
Faptul că la FC Zalău se doresc şi 4 – 5 echipe de juniori este lăudabil, dar lucrurile se schimbă radical când ne gândim că jucătorii promovaţi la echipa de seniori în cei patru ani pot fi număraţi pe degete.
Defapt, la FC Zalău nu ştie nimeni ce se doreşte, probabil, nici cei care administrează acest club. În mod cert, bugetul nu ar trebui să fie o problemă în ceea ce priveşte promovarea în Liga a II-a, din moment ce sunt echipe care rezistă în al doilea eşalon cu mai puţin de 8 – 9 miliarde de lei vechi într-un sezon.

5 Thoughts to “De ce vă bateţi joc de banii publici?”

  1. Anonim

    suta la suta bani publici

  2. Anonim

    Foarte bun articolul!!!Cineva trebuia sa spuna lucrurilor pe nume!!!Pana cand platim mediocritatea???

  3. chibit

    De ce va aruncati, asa ca vulturii asupra pradei ? O prima analiza s-ar putea face dupa cel putin 4 etape. Apoi se poate trage o concluzie si bineinteles…..se pot lua masurile ce se impun .

  4. Anonim

    singurul vinovat la fc zalau e antrenorul pasca si ar trebui sa-si dea demisia sa lase pe altul in locul lui,ca jucatorii nul mai vor nu joaca nimica cu el ca antrenor,pacat dar asta e situatia sper ca sa-si dea demisia daca nu ioan morar sal demita cat mai repede rusine pasca sa vazut si in campionatul trecut cum ati pierdut pe banda rulanta in tur si retur demisia pasca nu bate joc de o echipa ca fc zalau

  5. Anonim

    Echipa tehnica si cea manageriala alcatuita din mediocri, oameni cu scoala putina si gura mare. In rest… se vad rezultatele! Foarte bine spune semnatarul articolului, PE BANII NOSTRI!

Leave a Comment