Daniela Cîrlan, abandon la Maratonul de la Viena

Prima cursă din acest an pentru atleta Daniela Cîrlan a fost una cu ghinion. Sportiva legitimată la CSM Zalău şi antrenată de Lorena Boberschi a luat startul sâmbătă la Maratonul de la Viena, cursă în care atleta originară din Sibiu şi-a propus să facă una dintre ultimele verificări înaintea Jocurilor Olimpice din această vară, de la Rio de Janeiro. Deşi a pornit încrezătoare spre Viena împreună cu antrenoarea sa, Daniela Cîrlan a fost nevoită să abandoneze cursa de maraton din cauza unei accidentări. „Am simţit dureri la gamba piciorului drept şi am considerat că e mai bine să mă opresc în timpul cursei”, a explicat sportiva motivul abandonului.
Daniela Cârlan a fost inclusă în lotul olimpic la începutul acestui an, după o serie de tergiversări din partea Federaţiei Române de Atletism (FRA). Sportiva şi-a îndeplinit baremul pentru Jocurile Olimpice în luna aprilie a anului trecut, în cadrul Maratonului de la Cracovia, parcurgând cei peste 42 de kilometri în 2 ore, 43 de minute şi 38 de secunde.
Elena Dragomir, antrenor federal în cadrul FRA, preciza la începutul acestui an, înainte ca sportiva să fie inclusă în lot, că atleta Daniela Cîrlan nu mai trebuie să-şi îndeplinească baremul pentru Olimpiadă, ci doar să-l reconfirme la unul dintre maratoanele la care va lua startul până în vara acestui an. Sportiva susţine, însă, că nu mai este nevoie nici măcar să-şi reconfirme baremul, prezenţa sa la Rio de Janeiro fiind deja o certitudine. „Nu sunt obligată să reconfirm baremul. Sunt deja de două luni în lotul olimpic şi mă simt bine. La Maratonul de la Viena am participat pentru a face o verificare înainte de Olimpiadă”, a fost răspunsul atletei.
Dacă va ajunge la Rio, pentru Daniela Cîrlan ar fi a doua prezenţă la Jocurile Olimpice, atleta de la CSM Zalău participând şi la ediţia din 2004, de la Atena, unde a luat startul în cursa de 20 de kilometri marş şi a reuşit să se claseze pe locul 37.

Leave a Comment