Dan Mirsidan – campion national la 2000 de metri obstacole

Dan Mirsidan - campion national la 2000 de metri obstacole

Atletul de la CSS Zalau, pregatit de Radu Rus Nicolae, a adus prima medalie de aur din acest an pentru Clubul Sportiv Scolar Zalau, intr-o proba individuala la un Campionat National

Saptamana trecuta au avut loc la Bucuresti Campionatele Nationale de atletism, rezervate cadetilor atat la masculin, cat si la feminin, la care au participat si sportivi de la Clubul Sportiv Scolar Zalau si Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau. Dintre sportivii legitimati la CSS Zalau, cel mai bun rezultat a fost inregistrat Dan Mirsidan, care castigat medalia de aur in proba de 2000 de metri obstacole, cu timpul de 6 minute, 15 secunde si 61 de sutimi, aducand astfel prima medalie de aur din acest an pentru CSS Zalau, intr-o proba individuala la un Campionat National. Acesta a participat si la proba de 3.000 de metri plat, unde evolutia sa nu a mai fost la fel de buna, clasandu-se la final pe locul 11. Tot in proba de 2.000 de metri, dar la feminin, Ioana Dan, sportiva adusa in urma cu numai un an la CSS Zalau din satul Doh, comuna Maeriste, a devenit vicecampioana nationala, inregistrand la finalul probei timpul de 7 minute, 15 secunde si 71 de sutimi. Ioana Dan a luat startul si in proba de 3.000 de metri plat, la finalul careia a ocupat pozitia a patra. O alta sportiva de la CSS Zalau, Alina Horoi, s-a clasat pe locul sase in proba de aruncare a sulitei, cu o aruncare de 30 de metri si 20 de centimetri. De la CSS Zalau a mai participat si Simoc Stefan, care s-a clasat pe locul 16 in proba de 1.500 de metri plat, locul 29 la 800 de metri plat, iar proba de 3.000 de metri plat a abandonat-o. Datorita rezultatelor inregistrate la competitia de la Bucuresti, sportivii Dan Misidan si Ioana Dan au fost cooptati in lotul national de cadeti, respectiv cadete, urmand sa participe cu acestea la urmatoarele concursuri internationale. De pregatirea sportivilor de ocupa antrenorii Nicolae Radu Rus si Andrei Radu Rus. Vreau sa felicit atat sportivii, cat si antrenorii acestora pentru rezultatele obtinute, iar conducerea clubului ii va premia conform reglementarilor in vigoare, a declarat directorul CSS Zalau, Marin Silaghi. Si Liceul cu Program Sportiv Avram Iancu Zalau are un vicecampion national, Sergiu Farcas obtinand medalia de argint in proba de 5.000 de metri plat, cu timpul de 16 minute, 46 de secunde si 74 de sutimi. In aceeasi proba a luat startul si David Duma, tot de la LPS Avram Iancu, insa acesta a abandonat cursa. In proba de 400 de metri plat, Cristian Somai s-a clasat pe pozitia a noua, in timp ce Catalin Farcas a ocupat locul 17 in proba de 1.500 de metri plat. Cristian Somai a luat startul si in proba de 800 de metri plat, unde s-a clasat pe pozitia a zecea. In proba de 3.000 de metri plat, LPS Avram Iancu a avut trei reprezentanti. Sergiu Farcas s-a clasat pe locul 15, David Duma pe locul 19, iar Catalin farcas pe locul 20.

Anca Temes, tot o sportiva de la LPS Avram Iancu Zalau, a participat in proba de 2.000 de metri obstacole, la finalul careia a ocupat locul sapte, si in proba de 3000 de metri plat, unde s-a clasat pe locul 12. Sportivii de la LPS Avram Iancu Zalau sunt pregatiti de antrenorii Mirel Seisanu si Teodor Bidian. La Campionatele Nationale de la Bucuresti au fost prezenti 392 de atleti (250 de baieti si 142 de fete) de la 100 de cluburi.

Leave a Comment