Cupa Viitorul şi-a desemnat câştigătoarele ediţiei a X-a

Mara Baia Mare, Viitorul Zalău, FC Bihor, Luceafărul Cluj şi Kinder Carei sunt câştigătoarele celor cinci categorii de vârstă. La ediţia din acest an au participat 48 de echipe din ţară, având loc 140 de meciuri pe parcursul celor trei zile, cât a durat competiţia

Turneul de fotbal rezervat copiilor şi juniorilor, Cupa Viitorul, ajunsă în acest an la cea de-a zecea ediţie, şi-a desemnat câştigătoarele joi după-amiaza, în cadrul festivităţii de premiere desfăşurată la Baza Sportivă din Hereclean.
Ediţia din acest an s-a desfăşurat la cinci categorii de vârstă: 2000, 2002, 2004, 2005 şi 2006, fiind prezente la competiţie 48 de echipe din ţară, printre ele: FC Bihor, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Viitorul Piteşti, Oltchim Râmnicu Vâlcea, CSM Râmnicu Vâlcea, Mara Baia Mare, Luceafărul Cluj, CSM Curtea de Argeş, Viitorul Focşani, Atletic Gurghiu, Kinder Carei şi SC Câmpulung Moldovenesc. Pe lângă clubul organizator, Sălajul a mai fost reprezentat de Sportul Şimleu şi Atletic Zalău, însă nici unul dintre cele două cluburi nu s-au clasat pe podium la cele cinci categorii.
Competiţia s-a desfăşurat pe trei terenuri, la Baza Sportivă de la Hereclean, la Stadionul Municipal şi pe Stadionul „Măgura” din Şimleu Silvaniei.
Categoria 2000 a fost câştigată de Mara Baia Mare, urmată de Oltchim Râmnicu Vâlcea şi Olimpia Satu Mare, în timp ce Viitorul Zalău s-a clasat pe poziţia a IV-a. La această categorie, Viitorul l-a avut ca jucător evidenţiat pe Andrei Pop.
Cea mai mare performanţă a clubului manageriat de Daniel Sabou a fost obţinută de grupa de copii născuţi în 2002, care s-au clasat pe primul loc pentru a patra oară consecutiv, încheind turneul în acest an fără niciun gol primit. Cel mai bun portar a fost desemnat Alex Ştefan, de la Viitorul Zalău, care a apărat şi două lovituri de pedeapsă în semifinala cu FC Bihor. Sporting Curtea de Argeş s-a clasat pe locul secund la această categorie, iar ultima poziţie a podiumului a fost ocupată de FC Bihor.
Câştigătoarea categoriei 2004 a devenit FC Bihor, urmată pe podium de Luceafărul Cluj şi Primavera Satu Mare, în timp ce Viitorul Zalău s-a clasat pe locul opt din 11 echipe participante.
Luceafărul Cluj a ocupat primul loc la categoria 2005, iar pe locul doi s-a clasat FC Bihor. Viitorul Zalău a ocupat poziţia a treia, elevii lui Dan Lucaciu înregistrând trei victorii, un egal şi două înfrângeri.
Cu patru victorii şi două înfrângeri, Viitorul Zalău s-a clasat pe locul trei şi cu grupa de copii născuţi în 2006. Echipa pregătită de Daniel Sabou a fost de devansată în clasament de Kinder Carei, care s-a clasat pe primul loc şi Plimob Sighetu Marmaţiei. David Ardelean, de la Viitorul Zalău, a fost desemnat cel mai bun jucător al turneului la această categorie.
De la an la an, numărul echipelor participante este tot mai mare, însă managerul Viitorului, Danie Sabou, a afirmat că visul său este să aducă 100 de echipe la turneul de la Zalău. „A fost o competiţie reuşită, în ciuda faptului că a fost destul de greu să organizăm un astfel de turneu. Este foarte dificil să aduci aproape 50 de echipe într-o reşedinţă de judeţ, dar am promis încă de la prima ediţie că vom încerca să aducem tot timpul ceva nou acestei competiţii. Visul meu este de a aduce 100 de echipe la acest turneu. Ne bucurăm foarte mult că grupele pe care le antrenăm se luptă de la egal la egal cu echipe din afara judeţului, unele având rezultate chiar foarte bune. Cu grupa 2002 am câştigat locul întâi din 12 echipe, iar cu grupele 2005 şi 2006 am terminat pe locul trei. Vreau să-i felicit pe copii şi pe ceilalţi antrenori şi să le mulţumesc părinţilor pentru faptul că-i sprijină foarte mult pe copii. Vrem să ne continuăm tradiţia de a creşte copii pentru echipele de seniori şi pentru loturile naţionale, unde evoluează şi în acest moment jucători ce au învăţat tainele fotbalului la acest club”, a afirmat tehnicianul zălăuan.
Baza Sportivă de la Hereclean a devenit una modernă în ultimii ani, beneficiind chiar şi de o instalaţie de noctrună, unde avut loc şi meciul de deschidere în care au evoluat, printre alţii, Belodedici, Sabău şi Mulţescu. Anul trecut au fost demarate lucrările şi pentru clădirea vestiarelor şi a sălii de conferinţe, acestea urmând a fi finalizate până la sfârşitul acestui an.
„A fost un spectacol fotbalistic miercuri seara, iar copiii au fost extrem de satisfăcuţi că pot juca în nocturnă. Nu am văzut la nicio ediţie atâţia părinţi câţi au fost miercuri seara la Baza Sportivă. Ne propunem să mai facem multe lucruri aicim iar în câţiva ani, sper ca această bază să arate aşa cum ne dorim. Suntem foarte bucuroşi de ceea ce am realizat până în acest moment. În ficare an am adus echipe cunoscute din fotbalul românesc, au fost Steaua, Dinamo, UTA Arad, Politehnica Timişoara, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, care în acest an a fost însoţită chiar de coorodonatorul Constantin Mareş şi ne bucurăm că astfel de cluburi răspund pozitiv invitaţiei noastre”, a mai precizat Sabou.
Cupa Viitorul a fost prima competiţie de după semnarea parteneriatului dintre Viitorul şi FC Zalău, despre care Sabou spune că „este un lucru benefic pentru fotbalul sălăjean, iar grupa 2000, unde sunt mulţi copii şi de la FC Zalău, a jucat finala mică. Suntem, însă, la începutul acestui proiect, iar în primul rând va trebui să îmbunătăţim relaţiile de joc dintre copii. Dacă totul va decurge bine în acest parteneriat, în scurt timp FC Zalăul nu va mai fi nevoită să aducă jucători din afara judeţului. De ce nu, putem spera chiar şi la o promovare în Liga a II-a în câţiva ani cu jucători autohtoni”.
Toate echipele participante au primit din partea organizatorilor diplome, iar echipele clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie au fost răsplătite cu medalii, cupe şi diplome. S-au acordat şi premii individuale pentru cel mai bun jucător la fiecare categorie, cel mai bun portar şi golgeter, fiecare dintre ei primind trofee, medalii şi diplome.
Turneul a fost organizat de Clubul Sportiv Viitorul în parteneriat cu Primăria şi Consiliul Local Zalău, precum şi firmele Electrogrup, Sandana şi Titan Comerţ.

One Thought to “Cupa Viitorul şi-a desemnat câştigătoarele ediţiei a X-a”

  1. Suporter

    Felicitari si la mai mare. NU este usor sa organizezi asa ceva . Frumos !

Leave a Comment