Cupa Viitorul, o reuşită chiar şi fără aportul autorităţilor locale şi judeţene

Deşi este considerat unul dintre cele mai puternice turnee din ţară la nivel de copii şi juniori, autorităţile locale şi judeţene nu s-au implicat nici în acest an în organizarea Cupei Viitorul, competiţie la care s-au duelat în acest an 42 de echipe de la 27 de cluburi din România şi Ungaria
Dacă la prima ediţie a Cupei Viitorul, organizată în urmă cu opt ani, au fost prezente doar cinci echipe, numărul cluburilor invitate a crescut de la an la an, astfel că la ediţia din această vară, cea cu numărul opt, au participat 42 de echipe de la cluburile: Dinamo Bucureşti, FC Benţa Braşov, Luceafărul Braşov, Academia de Fotbal Niyrsuli, „U” Cluj, FC Suciu de Sus, FC Zalău, Viitorul Zalău, UTA Arad, Atletic Baia Mare, Şcoala de Fotbal „Gică Popescu”, FC Mara Baia Mare, Universitatea Craiova, CFR Cluj, Plimob Sighet, Unirea Alba Iulia, Sportul Şimleu, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Atletic Gurghiu, CS Remember Câmpulung Muscel, Atletico Arad, Şcoala de Fotbal „Adi Şomlea”, Kinder Carei, Luceafărul Cluj, Inter Sibiu, CSS Sibiu şi CS „Vasile Lucaciu” Baia Mare.
Din cele cinci categorii de vârstă la care a fost oganizat turneul, 1999, 2000, 2002, 2004 şi 2005, două au fost câştigate de CS Viitorul Zalău: 2002 şi 2004.
Festivitatea de premiere a avut loc joi după-amiaza, la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean, organizatorii acordând cupe, diplome şi medalii echipelor clasate pe primele trei locuri la fiecare categorie, dar şi premii individuale, constând în trofee şi diplome.
Managerul clubului, Daniel Sabou, s-a declarat mulţumit atât de felul în care s-a desfăşurat Cupa Viitorul, cât şi de rezultatele obţinute de clubul său. Nu şi-a ascuns însă dezamăgirea de faptul că autorităţile locale şi judeţene nu au susţinut financiar nici în acest an Cupa Viitorul. „A fost o competiţie reuşită, mai ales că în acest an a fost prima ediţie internaţională, având invitată şi o Academie de Fotbal din Ungaria. Suntem bucuroşi că am reuşit să câştigăm locul întâi la două din cele cinci categorii, mai ales că au fost invitate echipe ca Academia de Fotbal Gheorghe Hagi, Şcoala de Fotbal Gică Popescu, CFR Cluj, Dinamo, Universitatea Cluj. Suntem un club mic, dar unul care reprezintă cu cinste oraşul Zalău şi judeţul Sălaj atât în ţară, cât şi în străinătate. Sper ca autorităţile locale şu judeţene să-şi îndrepte atenţia şi spre acest club. Suntem un club care producem jucători şi avem reprezentanţi la loturile naţionale. Vreau să le mulţumesc pe această cale tuturor celor care au cotribuit la buna organizare a acestui turneu”, a declarat managerul CS Viitorul Zalău, Daniel Sabou.
Întrebat peste cât timp consideră că Zalăul va putea avea o echipă în Liga a II-a, managerul Viitorului a precizat: „Zalăul va avea o echipă de Liga a II-a când va exista un manageriat bun. Eu am avut o discuţie cu cei de la FC Zalău, aveam un proiect, dar ei nu au fost de acord. Cu o gândire pozitivă din partea celor implicaţi cred că se poate ajunge la nivelul Ligii a II-a. De ce să dăm jucători în altă parte, când putem să-i îndreptăm spre echipe din judeţul nostru?”.
La grupa 2002, Viitorul Zalău s-a clasat pe primul loc după ce s-a impus în finală cu scorul de 2 – 0 în faţa echipei Plimob Sighetu Marmaţiei. Golgeterul acestei categorii a fost Cris Barbul, de la CS Viitorul, iar jucători remarcaţi: Rafael Ardelean (Sportul Şimleu), Rareş Filip, Antoniu Ilieş şi Mihai Ardelean, toţi trei de la Viitorul Zalău.
Clubul managerit de Daniel Sabou a ocupat prima poziţie şi la categoria 2004, după un meci dramatic, în care a învins la penalty-uri CFR Cluj. De departe, cel mai bun portar al categoriei a fost Răzvan Lungu, căruia i se datorează în mare parte locul obţinut de Viitorul la această grupă. O contribuţie majoră a avut şi Alexandru Mare, acesta devenind cel mai bun marcator al categoriei. Printre jucătorii remarcaţi s-a aflat şi Denis Sezghin, de la Viitorul Zalău.
Dinamo Bucureşti s-a clasat pe primul loc la grupa 1999, iar la jucători remarcaţi, din partea clubului Viitorul a fost desemnat Sergiu Bulgărean.
Şcoala de Fotbal „Gică Popescu” a fost câştigătoarea grupei 2000, Andrei Longodor fiind nominalizat la jucători remarcaţi, alături de Daniel Pop, de la FC Mara Baia Mare.
La cea mai mică categorie, 2005, pe primul loc a terminat Luceafărul Cluj. Cel mai bun portar a fost desemnat Ştefan Şandor, de la Viitorul Zalău, iar la jucători remarcaţi, clubul zălăuan a avut doi nominalizaţi: Darius Fizeşan şi Elekes Sergiu.

Leave a Comment