Culturiştii şimleuani, pe podium la Cupa României

Tokolyi Ferencz a obţinut medalia de argint la juniori, în timp ce Ioan Laslo, instructorul clubului Gold Gym Şimleu Silvaniei, s-a clasat pe poziţia a treia la seniori

Ultima competiţie din acest an pentru culturiştii de la Clubul Sportiv Gold Gym Şimleu Silvaniei s-a desfăşurat sâmbătă, în Sâncraiul de Mureş, pe scena Casei de Cultură din localitate având loc ediţia din acest an a Cupei României rezervată juniorilor şi seniorilor.
Şi-au anunţat prezenţa la acest eveniment 58 de sportivi, însă, la cântarul oficial dinaintea competiţie s-au prezentat 47. La fel ca la Campionatul Naţional din luna septembrie, Agenţia Naţională Anti-Doping şi-a anunţat prezenţa şi la Cupa României, acesta fiind probabil şi motivul pentru care s-au retras din concurs 11 sportivi.
Printre cei 47 de participanţi s-au numărat şimleuanii Ioan Laslo, care este şi instructorul CS Gold Gym Şimleu Silvaniei şi Tokolyi Ferencz, care a şi obţinut cel mai bun rezultat. Acesta a concurat la juniori, în proba de body-building clasic (175 cm înăşţime), ocupând locul doi la final şi câştigând medalia de argint. „M-am simţit foarte bine la acest concurs şi sunt mulţumit de rezultatul obţinut. M-am aflat într-o formă foarte bună, însă, locul întâi era foarte greu de obţinut. În cadrul categoriei a concurat şi vicecampionul naţional la body-building clasic, pe care am reuşit să-l înving”, ne-a declarat sportivul şimleuan.
Chiar dacă a concurat în ultima perioadă la masters, categoria +50 de ani, Ioan Laslo a decis să concureze sâmbătă la seniori, cu toate că adversarii săi erau mult mai tineri. Şimleuanul s-a clasat pe locul trei la finalul probei de body-building (+175 cm), obţinând medalia de bronz. Locul întâi a fost adjudecat de un sportiv de 36 de ani, iar ocupantul poziţiei secunde a împlinit 20 de ani chiar în ziua concursului. „Cel mai mult mă bucur că reuşesc să mă menţin într-o formă fizică bună. Cei cu care am concurat au fost mult mai tineri decât mine, iar rezultatul este unul care mă mulţumeşte”, ne-a precizat instructorul CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei.
Pentru Tokolyi Ferencz a fost a doua competiţie în decurs de doar două săptămâni, acesta obţinând locul şase la finalul lunii septembrie la Campionatul Naţional de Culturism şi Fitness de la Cluj-Napoca.

Leave a Comment