Culturiştii sălăjeni şi-au încordat muşchii la faza zonală a Campionatului Naţional

Etapa zonală a Campionatului Naţional de Culturism a avut loc la finalul săptămânii trecute, în comuna Biharia, din judeţul Bihor, iar printre cei 65 de participanţi s-au aflat şi culturişti sălăjeni de la cluburile CS Alfa Zalău şi CS Gold Gym Şimleu Silvaniei.
CS Alfa Zalău, club condus de Liviu Unguruşan, a participat cu şase sportivi la acest concurs, patru dintre ei reuşind să se claseze pe podium la finalul probelor la care au concurat. La seniori (cat. +90 kg.), Zsigo Mihai Alexandru s-a situat pe poziţia a doua în proba de culturism. Tot pe locul doi s-a clasat şi Szeredai Krisztian în proba de culturism, dar la categoria juniori mici (16 – 19 ani). Un rezultat bun a obţinut în cadrul aceleaşi probe şi Csapo Oliver Florian. Acesta s-a situat pe locul patru, dar are doar 15 ani, concurând cu sportivi mai mari chiar cu patru ani decât el.
În proba de body-building clasic, categoria juniori, Andrei Nicu Mocan a obţinut locul doi, poziţie pe care s-a situat şi Ionuţ Bogdan Cristea în proba de culturism, la categoria juniori mari (20 – 23 de ani). Al şaselea reprezentant al clubului condus de Liviu Unguruşan a fost Daniel Crişan – locul cinci în proba de culturism la categoria juniori mari.
Singurul sălăjean care a obţinut locul întâi la faza zonală de la Biharia a fost Flaviu Găvriluţ, sportiv legitimat la CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei, în proba de body-building clasic, la categoria juniori mari. În cadrul aceleaşi probe, Adrian Ardelean a ocupat poziţia a treia. Tokoly Francisc, unul dintre cei mai valoroşi sportivi ai CS Gold-Gym Şimleu Silvaniei, a urcat pe poziţia a doua în proba de body-building clasic la categoria seniori, iar la categoria juniori mici, sora acestuia – Tokoly Tunde, aflată la primul său concurs, s-a clasat tot pe poziţia secundă.
Instructorul clubului, Ioan Laslo, s-a declarat mulţumit de rezultatele sportivilor săi, dar mai ales de faptul că există culturişti care-i calcă pe urme după ce acesta va pune punct carierei.
La finala Campionatului Naţional vor participa ocupanţii primelor trei locuri de la faza zonală.
Următorul concurs este programat în 19 aprilie, la Iaşi, Campionatul Naţional de culturism rezervat juniorilor, iar în perioada 1 – 3 mai, CS Gold Gym Şimleu Silvaniei va fi reprezentat de Sorin Fritea la Campionatul Balcanic ce va avea loc la Reghin. Tot în luna mai, în perioada 13 – 18, Sorin Fritea va reprezenta judeţul Sălaj la Campionatul European de Culturism Masters din Spania.

One Thought to “Culturiştii sălăjeni şi-au încordat muşchii la faza zonală a Campionatului Naţional”

  1. […] Etapa zonală a Campionatului Naţional de Culturism a avut loc la finalul săptămânii trecute, în comuna Biharia, din judeţul Bihor, iar printre cei 65 de participanţi s-au aflat şi culturişti sălăjeni de la cluburile CS Alfa Zalău şi CS Gold Gym Şimleu Silvaniei. CS Alfa Zalău, club condus de Liviu Unguruşan, a participat cu şase sportivi la acest concurs, patru dintre ei reuşind să se claseze pe podium la finalul probelor la care au concurat. La seniori (cat. +90 kg.), Zsigo Mihai Alexandru s-a situat pe poziţia a doua în proba de culturism. Tot pe locul doi s-a clasat şi Szeredai …read more […]

Leave a Comment