CSS Zalău s-a calificat la turneul semifinal cu două grupe de juniori

Clubul Sportiv Şcolar a reuşit în decurs de o sigură zi să se califice cu două echipe la turneul semifinal din cadrul Campionatului Naţional de volei. Echipa de juniori I a învins duminică, în ultimul meci al returului, cu scorul de 3 – 0 CSS Topliţa, victorie în urma căreia a urcat pe poziţia secundă în Seria E, loc de pe care s-a şi calificat la turneul semifinal. Formaţia din Topliţa, condusă de pe margine de fostul antrenor al echipei Remat Zalău, Ovidiu Macarie, s-a impus în tur cu scorul de 3 – 1 şi spera să le pună zălăuanilor serioase probleme şi în partida retur.
Soarta calificării era decisă pentru CSS Zalău, indiferent de rezultatul final, însă elevii antrenaţi de Dorian Faur şi-au dorit să ajungă la turneul semifinal de pe locul secund, lucru pe care l-au şi reuşit.
Debutul actului secund a fost disputat, dar zălăuanii s-au desprins la trei puncte până la cel de-al doilea parţial, iar spre final s-au distanţat la şapte lungimi, 20 – 13. Oaspeţii s-au apropiat la patru puncte până la finalul setului, scorul devenind 25 – 21.
Acelaşi scor s-a înregistrat şi la finalul celui de-al doilea parţial, CSS Zalău revenind în finalul setului după ce oaspeţii au condus cu 18 – 15.
Oaspeţii nu au cedat uşor nici în actul al treilea, conducând spre final cu 20 – 17, moment în care antrenorul Dorian Faur a solicitat întreruperea jocului. A fost un time-out benefic, fiindcă voleibalişti de la CSS Zalău au mai greşit doar de două ori până la final, câştigând setul cu 25 – 22.
„Pentru mine a fost o victorie aşteptată. Personal, am dorit să-mi iau revanşa în faţa domnului Macarie, fiindcă în primăvară nu ne-am calificat la turneul final cu juniorii II, pierzând cu Topliţa de la scorul de 2 – 0 pentru noi. O vorbă românească spune că „totul e bine când se termină cu bine”. Ne rămân şase săptămâni de pregătire, fiindcă turneul semifinal a fost amânat pentru finalul lunii aprilie din cauza acţiunii lotului naţional. Sperăm să aducem la Zalăul turneul semifinal şi să ne putem califica în ultima fază a Campionatului Naţional”, a declarat antrenorul Dorian Faur.
Ajuns la meci direct de la Dej, unde s-a aflat în pregătire cu lotul naţional, Rareş Bălean s-a arătat satisfăcut de faptul că a putut contribui la victoria de duminică. „Am venit direct de la lotul naţional pentru a putea ajuta echipa în acest meci. Antrenorul de la echipa de club a vorbit cu persoanele din cadrul federaţiei, pentru a-mi da voie să evoluez în acest meci. Mă bucur că am contribuit la această victorie şi la calificare, cu toate că a fost un meci destul de greu. Sperăm să facem o figură frumoasă şi la turneul semifinal”, a afirmat jucătorul zălăuan.
Aceeaşi performanţă a obţinut şi echipa de juniori III, pregătită de Dan Onuţe, după ce a câştigat cu scorul de 3 – 0 toate cele trei partide din cadrul turneului desfăşurat la finalul săptămânii trecute, la Baia Mare. Voleibaliştii zălăuani au învins, pe rând, CSS 2 Baia Mare, Avântul Torpi Târgu Mureş şi CSM Câmpia Turzii. Până la finalul returului se mai dispută un turneu, însă CSS Zalău nu mai poate pierde calificarea în faza următoare indiferent de rezultatele înregistrate.
CSS Zalău (juniori I): Rareş Bălean, Mihai Costa, Dan Pop, Răzvan Sabău, Andrei Unguruşan, Marius Chende, Claudiu Iov, Paul Şomoi, Sergiu Cozorici, Raul Pop şi Eduard Hadade. Antrenor: Dorian Faur
CSS Zalău (juniori III): Paul Abrudan, Răzvan Lucaci, Cristian Lazăr, Darius Mândruţ, Solyom Norbert, Raul Cristea, Flaviu Bălean, Alexandru Ciontoş, Andrei Şamşudan, Sergiu Fărcaş şi Cătălin Miclea. Antrenor: Dan Onuţe

Leave a Comment