CSM Zalău, medalie de aur la semimaraton

Cel mai bun rezultat la individual a fost obţinut de Daniela Cîrlan, sportivă pregătită de Lorena Boberschi

După o pauză de doi ani, echipa feminină de atletism de la CSM Zalău a obţinut titlul naţional la seimaraton. Ediţia din acest an a Campionatului Naţional de semimaraton a avut loc duminică, la Oradea, fiind prezenţi 70 de atleţi (42 la masculin şi 28 la feminin) de la 23 de cluburi din România.
Clubul Zălău a fost avut trei reprezentante, toate concurând la senioare: Paula Todoran, Daniela Cîrlan şi Alina Niţuleasa.
Cel mai bun rezultat, la individual, l-a înregistrat Daniela Cîrlan, sportivă antrenată de Lorena Boberschi. Atleta originară din Sibiu a ales, în urmă cu aproape un an, să alerge pentru CSM Zalău, iar medalia de argint obţinută la semimaratonul de la Oradea este prima de când activează la clubul de la poalele Meseşului.
Cîrlan a terminat cursa cu timpul de o oră, 16 minute şi 31 de secunde, fiind depăşită doar de Liliana Danci (CSM Reşiţa), care a trecut linia de sosire după o oră, 15 minute şi 51 de secunde.
Ultima treaptă a podiumului, la individual, a fost ocupată de Elena Moagă, de la CS Pandurii Târgu Jiu (1:17:15).
Celelalte două atlete de la CSM Zalău au avut evoluţii sub aşteptări. Deşi avea stabilit ca obiectiv obţinerea unei medalii la individual, Paula Todoran s-a clasat doar pe poziţia a cincea, cu timpul de o oră, 18 minute şi patru secunde. „Paula a alergat destul de reţinută pe primii trei kilometri, fiindcă îi era frică să nu se accidenteze, din nou, şi să nu poată termina cursa. Sigur că obiectivul pe care ni l-am propus, obţinerea unei medalii, nu a fost îndeplinit, însă cel mai important este faptul că a terminat cursa. Nu şi-a realizat obiectivul, dar a realizat o reintrare bună în competiţii, care ne dă speranţe pentru obţinerea unei medalii la maraton”, ne-a explicat antrenorul Paulei, Mirel Seişanu.
Alina Niţuleasa, sportivă pregătită tot de Lorena Boberschi, nu a avut, nici ea, o evoluţie prea bună, terminând semimaratonul pe locul zece. Sportiva originară din Craiova a trecut linia de sosire după o oră, 19 minute şi 56 de secunde.
Având în vedere că toate cele trei sportive au terminat cursa în primele zece locuri, CSM Zalău a obţinut medalia de aur la echipe. „Rezultatul este foarte bun la echipe, însă Alina Niţuleasa şi Paula Todoran ar fi putut obţine clasări mai bune. Cel mai important este, aşa cum am spus şi înaintea concursului, că toate trei au terminat cursa”, ne-a declarat Lorena Boberschi.
CSM Zalău a obţinut ultimul titlu naţional la semimaraton în 2011, la Oneşti, când echipa era alcătuită din Paula Todoran, Alina Niţuleasa şi Mihaela Botezan.

 

Leave a Comment