CS Barcău Nuşfalău, cea mai bună echipă la „Cupa AJF”

CS Barcău Nuşfalău a devenit duminică echipa câştigătoare a celei de-a 18 ediţii a „Cupei AJF”, eveniment organizat de Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj. 26 de echipe s-au înscris la startul competiţiei, iar în faza a doua, ce a avut loc la finalul săptămânii trecute, s-au calificat 12 formaţii. Au fost alcătuite trei grupe a câte patru echipe, iar câştigătoarele grupelor, plus echipa de pe locul doi cu cel mai mare punctaj s-au calificat în semifinalele competiţiei, ce au avut loc duminică, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău.
Silvania Cehu Silvaniei, Olimpic Bocşa, CS Barcău Nuşfalău şi Sportul Şimleu au fost cele patru finaliste, iar finala s-a disputat între echipele din Cehu Silvaniei şi Nuşfalău.
În prima semifinală, formaţia din Nuşfalău a dispus cu 3 – 2 de Sportul Sportul Şimleu, iar în cealaltă semifinală, Silvania Cehu Silvaniei a învins cu 4 – 2 de Olimpic Bocşa. A doua semifinală a fost foarte disputată, iar echipa din Bocşa a practicat un joc foarte frumos, ratând multe ocazii de a înscrie.
Spectatorii prezenţi în sală sperau să vadă o finală mai disputată, însă, echipa din Nuşfalău s-a impus cu 4 – 0. Scorul final al primei reprize a fost 1 – 0. Două goluri au fost marcate de Lazăr Zoltan, iar alte două, de Boska Arnold.
Finala mică a fost câştigată de Sportul Şimleu, care a dispus cu 3 – 2 de Olimpic Bocşa.
„Nivelul competiţiei a fost destul de ridicat şi cred că a câştigat cea mai bună echipă. Ne bucurăm că am câştigat ediţia din acest an, cred că am obţinut meritat locul întâi şi urmează să ne axăm acum pe jocurile din Liga a IV-a, unde sperăm să ocupăm primul loc la finalul returului. Am stabilit împreună cu băieţii să facem tot ce depinde de noi pentru a termina pe primul loc. Sperăm să ne ajute şi conducerea şi să mergem chiar mai departe dacă vom avea această şansă”, a declarat Ciprian Grecu, antrenorul echipei CS Barcău Nuşfalău.
Câştigătoarea ediţiei din acest an a primit din partea AJF Sălaj un set complet de echipament de joc, o cupă şi o diplomă. Ocupanta locului secund a primit o diplomă, o cupă şi trei mingi de joc, iar echipei de pe poziţia a treia i s-au acordat două mingi, o cupă şi o diplomă. Olimpic Bocşa a primit o diplomă şi o minge de joc.
Au fost acordate şi câteva premii speciale. Luceafărul Valcău – cea mai fair-play echipă din faza grupelor, AS Tihău – cea mai tehnică echipă, Cetate Almaşu – cea mai omogenă echipă şi Rapid Zimbor – pentru cea mai bună mobilizare. A fost acordat un premiu special şi pentru portarul echipei Gloria Ban, Flore Lupuţ, în vârstă de 59 de ani, acesta fiind desemnat „veteranul turneului”.
Câştigătoarea ediţiei anterioare, Flacăra Halmăşd, a părăsit terenul de joc în timpul partidei cu Olimpic Bocşa, din cadrul fazei a doua a grupelor. Jucătorii au fost nemulţumiţi de faptul că echipei din Bocşa i s-a acordat o lovitură de la şapte metri după numai patru minute de joc, părăsind terenul în semn de protest. Pentru părăsirea competiţiei, Flacăra Halmăşd, dar şi componenţii acesteia, nu vor mai avea drept de participare la ediţia următoare.

Leave a Comment