Consiliul Județean Sălaj apreciează performanța sportivă

Sportivii sălăjeni, indiferent de ramura sportivă, au făcut cinste județului Sălaj, Zalăului, chiar și României prin rezultatele obținute de-a lungul anilor la competițiile naționale și internaționale. Sportivii olimpici medaliați în ultimii doi ani la competițiile naționale și internaționale au fost premiați de Consiliul Județean Sălaj în cadrul unui eveniment desfășurat marți după-amiaza, în Sala “Porolissum” a Centrului de Cultură și Artă a Județului Sălaj, la care au participat reprezentanți ai administrației județene, sportivi, antrenori, consilieri județeni și reprezentanți ai mass-mediei locale.

Echipa de handbal, HC Zalău, a fost premiată pentru bronzul obținut la Cupa României în acest an, voleibaliștii de la SCM Zalău, pentru argintul câștigat în cadrul Campionatului Național-Divizia A1, iar pugiliștii de la CSM Zalău, pentru medaliile cucerite la Campionatele Naționale și Cupa României.

Un proverb spune că “esențele tari se țin în sticluțe mici”, la fel cum este și cazul lui Alex Bologa, tânărul nevăzător din localitatea Derșida, practicant de judo, medaliat la ultimele două ediții ale Jocurilor Paralimpice și pe care, conducerea Consiliului Județean Sălaj a ținut să-l invite la evenimentul de marți.

“Este o mare bucurie și o onoare să mă aflu în mijlocul dumneavoastră, al celor care ne-ați reprezentat cu cinste în competițiile sportive din acest an și ați strălucit pe podium.

Pandemia și-a pus puternic amprenta asupra tuturor aspectelor vieții noastre și a afectat fiecare sector de activitate. Iar sportul nu a fost ocolit. Știm cu toții cât de greu v-a fost să vă antrenați și să concurați în condițiile stricte impuse de contextul epidemiologic. Cu toate acestea, ați reușit să vă adaptați restricțiilor, ați continuat să vă pregătiți, ați luptat să fiți mai buni și ne-ați demonstrat că sportul sălăjean are prezent și viitor. Dincolo de talent, sportul de performanță înseamnă pasiune, muncă titanică, abnegație, înseamnă dezamăgiri și lacrimi, înseamnă puterea de a continua după ce pierzi, înseamnă autodepășire și supremație. Vă îndemn să vă păstrați încrederea în forțele proprii și să nu renunțați niciodată la visele dumneavoastră!

Pornind de la convingerea că sportul joacă un rol esențial în dezvoltarea comunității, Consiliul Județean Sălaj investește constant și consistent în sport, încurajând sportul de masă și susținându-l pe cel de performanță. Dragi sportivi, sunteți exemple pentru generațiile care vor urma și ne mândrim cu fiecare dintre dumneavoastră. De aceea, astăzi, Consiliul Județean Sălaj premiază performanța sportivă. Vă mulțumim pentru că aduceți plusvaloare județului nostru și vă felicit din inimă pentru tot ceea ce ați realizat, pentru dăruire, ambiție și tenacitate. Mult succes în competițiile viitoare și să ajungeți cât mai sus!”, a fost mesajul președintelui Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Leave a Comment