Conducerea Volei Municipal Zalău scoate la iveală ”mafia pariurilor” din voleiul românesc

După modelul din fotbal, unde mafia pariurilor a ajuns în mai toate campionatele din Europa, un caz similar a fost descoperit în aceste zile în campionatul masculin de volei din România, potrivit gsp.ro. Lucrurile au ieşit la iveală în urma unei contestaţii depuse de Volei Municipal Zalău după partida cu Steaua Bucureşti, desfăşurată vineri.

În ediţia de marţi a cotidianului nostru, antrenorul campioanei, Marian Constantin, ne-a precizat faptul că oficialii clubului zălăuan au depus o contestaţie la Federaţia Română de Volei despre modul în care a fost organizat meciul dintre Steaua Bucureşti şi formaţia zălăuană, desfăşurat vineri, în cadrul etapei a V-a. În urma sesizării, a fost descoperit un caz fără precedent în voleiul masculin românesc: trei jucători de volei din campionatul Diviziei A1 au fost suspendaţi provizoriu de Federaţia Internaţională de Volei pentru „joc şi manipulare de rezultate”, potrivit gsp.ro. Cei trei jucători sunt Alexandru Muscină, Alexandru Cerşemba şi Andrei Ursache. Aceştia ar fi jucat la pariuri în sezonul trecut, într-un meci din cupele europene dintre Arcada Galaţi şi Vojvodina Novi Sad, gălăţenii pierzând calificarea după ce au cedat cu 0 – 3 în tur şi au câştigat cu 3 – 2 în returul de la Galaţi.
Potrivit sursei citate, Muscină şi Cerşemba, jucători la Arcada Galaţi în acea vreme, ar fi pariat tocmai împotriva echipei lor, în timp ce Ursache, legitimat la Volei Club Municipal Piatra Neamţ în acea perioadă, ar fi pariat la îndemnul prietenilor săi.
Preşedintele Federaţiei Române de Volei a precizat reporterilor gsp.ro că a primit un document despre acest caz de la Federaţia Internaţională de Volei luna trecută, dar nimeni nu a scos la iveală aceste nereguli până luni, când oficialii clubului Volei Municipal au depus o contestaţie cu privire la modul în care a fost organiozat jocul dintre Steaua Bucureşti şi echipa zălăuană.
Muscină, care evoluează la Steaua în acest sezon, a participat alături de colegii săi la încălzirea dinaintea meciului cu formaţia zălăuană însă, preşedintele Federaţiei Române de Volei, Gheorghe Vişan, susţine că jucătorul nu a fost prezent pe teren şi la încălzirea oficială, care durează 17 minute.
În sesizarea făcută la FRV, conducerea campioanei a mai motivat faptul că clubul gazdă nu a asigurat asistenţa medicală, contestând şi delegarea arbitrilor bucureşteni Benone Vişan şi Alexandru Prodana la un meci în care evoluează tocmai o echipă din Capitală.

sursa foto: viaţa-libera.ro

 

5 Thoughts to “Conducerea Volei Municipal Zalău scoate la iveală ”mafia pariurilor” din voleiul românesc”

  1. stan patitu

    Cand am citit titlul m-am speriat…..am crezut o clipa ca membri conducerii au facut un….autodenunt,ca tot se poarta….cand colo ei vad paiul de la Galati nu…barna din Bosnia

  2. Ivan nr 17

    Sa gasit cine sa comenteaza.

  3. Dani

    subordonații familiei C au găsit ei informația anului.
    1. Ce contestație faci când Steaua te-a bătut la 16? Ați pierdut meciul ca v-au furat arbitrii?
    Ați pierdut meciul ca nu ați avut medic?
    Ați pierdut meciul ca s-a încălzit Muscina?

    2. Oare echipa noastră mult iubita ce a făcut in Bosnia anul trecut? Ați uitat???? Unde-i dl Cota și cu dl primar acum?
    Cu Galatiul in ultimul meci de campionat ce ați făcut?
    Dar la 3 zile de la ultimul meci de campionat, in meciul de Cupa României tot cu Galatiul ce ați făcut???

    Nu va e un pic rusine????

  4. Anonim

    BOSNIA FEHER BOSNIA FEHER BOSNIA FEHER BOSNIA FEHER

  5. vulpea

    Vinovat principal este Constantin Marian ca a acceptat toate mizeriile dictate de doamna C SI LA MECIUL CU BOSNIA SI MAI ALES CUPA CAMPIONAT BLAT NERUSINAT .Pentru asta platesc zalauanii 35 miliarde lei ????? asta i sport ?ce aratam copiilor nostri?plimbare la Ploiesti cu prieteni si familie in loc de galerie ?pe banii cui ?chiar nu vede nimeni ?treziti va oameni buni ca asta i jaf la drumul mare .

Leave a Comment