Conducerea clubului de fotbal a anunţat noul obiectiv: „FC Zalău, în Liga a II-a”

Pentru prima dată în istoria clubului, la FC Zalău s-a vorbit într-un cadru oficial despre promovarea în Liga a II-a. Conducerea a dezvăluit că, începând din această iarnă, obiectivul clubului va fi promovarea în eşalonul secund al fotbalului românesc, anunţul fiind făcut marţi după-amiaza, în cadrul unei conferinţe de presă.
„Principalul subiect al acestei conferinţe îl reprezintă schimbarea obiectivului. Dacă la începutul sezonului, obiectivul trasat a fost o clasare între primele opt echipe din serie, am decis ca începând din această iarnă să atacăm promovarea în Liga a II-a. Este pentru prima dată în cei apoape zece ani de Liga a III-a când vorbim despre promovare. Avem o serie de oameni de suflet care s-au alăturat clubului şi care ne vor ajuta în acest proiect, iar primarul Ionel Ciunt ne-a dat asigurări că autorităţile locale vor fi alături de noi dacă vom reuşi promovarea”, a afirmat preşedintele Ioan Morar.
„Într-adevăr, este pentru prima dată când se vorbeşte despre promovare. Socotelile noastre la începutul sezonului au fost făcute pentru Liga a III-a, însă, după o discuţie pe care am avut-o cu primarul Ionel Ciunt şi cu viceprimarul Teodor Bălăjel, datele problemei s-au schimbat radical şi ţintim promovarea în Liga a II-a încă din acest retur. Ne dorim cu toţii acest lucru, dar trebuie să şi realizăm ceea ce ne propunem. Sunt convins că, în perioada următoare, vom reuşi să atragem şi alţi finanţatori”, a afirmat şi Adrian Jugrăstan, acţionar şi vicepreşedinte în cadrul clubului zălăuan.
La întâlnirea cu mass-media locală a fost prezent şi noul acţionar, Alin Demle.
„L-am anunţat pe preşedintele Ioan Morar că vin la acest club în calitate de acţionar doar dacă se doreşte cu adevărat promovarea în Liga a II-a. Tradiţia echipelor din judeţ a fost de a evolua în Liga a II-a, tocmai de aceea cred că a venit momentul ca Zalăul să aibă din nou o echipă în acest eşalon. Avem tot sprijinul administraţiei locale şi avem promisiuni şi din partea administraţiei judeţene. Ne vom ocupa mult mai bine şi de partea de marcheting, pentru că ne dorim să readucem spectatorii la stadion. Din punctul meu de vedere, obiectivul despre care vorbim astăzi este realizabil. Suntem pe locul trei, iar în prima etapă întâlnim pe teren propriu liderul seriei (FC Hermannstadt, n.r.)”, a precizat Demle.
Antrenorul Constantin Olariu nu s-a arătat la fel de încrezător ca persoanele din conducere, chiar dacă, spune tehnicianul, „promovarea în Liga a II-a ar avea un impact foarte mare asupra tuturor iubitorilor de fotbal din judeţ, nu doar din municipiu”.
„La această oră, nu ştiu pe ce lot mă bazez pentru partea a doua a campionatului. Suntem în discuţii cu mai mulţi jucători, iar cei cu care purtăm tratative par să fie în regulă pentru ceea ce ne dorim. Nu pot să garantez că vom promova încă din acest sezon, fiindcă vorbim despre un sport, în care se pot întâmpla multe până la finalul campionatului. Există varianta să joci foarte bine timp de 90 de minute, iar în prelungiri să pierzi meciul dintr-o greşeală individuală. Atât eu, ca antrenor, cât şi jucătorii, vom face tot ce depinde de noi pentru a ne îndeplini noul obiectiv propus de conducere”, a mai declarat antrenorul principal, Constantin Olariu.
„Menirea noastră, a jucătorilor, este să abordăm fiecare meci cu maximă seriozitate şi să dăm totul pe teren pentru a obţine rezultatele dorite. Trebuie să ne pregătim cât mai bine, fiindcă mai avem încă o lună până începe campionatul. Promovarea va fi benefică în primul rând pentru noi, fiindcă ne creşte cota ca jucători. Majoritatea suntem jucători tineri, iar când ajungi în Liga a II-a, cluburile încep să se intereseze de tine”, a afirmat şi căpitanul de echipă, Raul Stanciu.
FC Zalău va susţine primul amical sâmbătă, 4 februarie, în deplasare, împotriva formaţiei din Liga a IV-a, Rapid Jibou. Seria jocurilor de verificare se va închiea în data de 25 februarie, „alb-albaştrii” urmând să se dueleze cu formaţia din Liga a II-a, Luceafărul Oradea.

6 Thoughts to “Conducerea clubului de fotbal a anunţat noul obiectiv: „FC Zalău, în Liga a II-a””

  1. Anonim

    il vrem pe cota presedinte

  2. Leo

    Vorbe goale.Daca se intentiona ca echipa sa promoveze, nu vindeau jucatori. Intareau echipa,n-o slabeau.

  3. Dinu

    Bla,bla,bla…..pt fraieri de serviciu . Nici o sansa !

  4. Anonim

    fara spijinul lui como nu ajungeti nicaieri

  5. samir

    sa ne pupe undeva como sa-si vada de lebenita din jibou ,ca aici e vorba de echipa zalaului.iar voi frustratilor va doriti sa nu promoveze zalaul doar pt ca voi sunteti niste nulitati si atat va duce capul.

  6. TINU

    NU AM FOST DE 2 ANI LA MECIURILE DE FOTBAL,DAR ACUM CA OBSERV CA SE DORESTEAM SA MERG LA FIECARE MECI.ASA VA VREAU BAIETI,PUNEM TOTI UMARUL SI AJUTAM ECHIPA .HAI ZALAU,HAI ZALAU

Leave a Comment