Curtea de Conturi obligă cluburile de volei şi fotbal să restituie Primăriei Zalău aproape 700.000 de lei

În urma unui audit financiar efectuat în anul 2016 la Primăria Zalău, Curtea de Conturi a dispus executarea silită a cluburilor Volei Municipal Zalău şi Fotbal Club Zalău, în urma deciziei numărul 19, din data de 26 iulie 2016. Decizia Curţii de Conturi a fost adusă la cunoştinţă şi consilierilor locali în data de 2 august 2016, iar potrivit acesteia, de la clubul de volei trebuie recuperată suma de 626.907 lei, în timp ce clubul de fotbal trebuie să achite suma de 27.754 de lei.
Municipalitatea a depus contestaţie la Decizia Curţii de Conturi, susţinând că a avut „calitatea de asociat în cele două cluburi până la data de 31.07.2015, iar finanţarea în perioada ianuarie – iulie 2015 a fost efectuată sub formă de cotizaţie, conform Statutului de Asociere, respectiv Hotărârii de Consiliu Local nr. 29, din data de 16.02.2015 şi a Hotărârii de Consiliu Local nr. 13, din data de 26.01.2015 şi nu conform Legii nr. 350/2005 privind regulamentul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice, aşa cum greşit a interpretat Curtea de Conturi”.
Contestaţia depusă de Primăria Zalău a fost respinsă de Curtea de Conturi, astfel că măsurile dispuse prin Decizia nr.19/2016 de recuperare a sumelor trebuie puse în aplicare, însă, atât conducerea clubului de volei, cât şi oficialii clubului de fotbal au solicitat plata acestor sume în rate fixe.
Primăria Zalău contestă acum în instanţă decizia Curţii de Conturi, însă, ratele pe care s-au angajat să le plătească lunar conducerile celor două cluburi trebuie achitate, chiar dacă Tribunalul Sălaj nu a emis încă o soluţie finală.
Dacă judecătorii vor da câştig de cauză Curţii de Conturi, sumele menţionate mai sus trebuie plătite integral, însă, din bani extrabugetari. În caz contrar, cele două cluburi nu vor mai fi datoare Primăriei, iar ratele plătite până la soluţionarea cazului vor fi restituite.
Subiectul va fi dezbătut şi în şedinţa Consiliului Local din data de 23 februarie, consilierii locali urmând să voteze modul în care vor fi recuperate sumele din partea celor două cluburi până la soluţionarea cazului.

One Thought to “Curtea de Conturi obligă cluburile de volei şi fotbal să restituie Primăriei Zalău aproape 700.000 de lei”

  1. cetatean din Zalau

    Judecatoria si instantele dau dreptate mereu Curtii de conturi , care in Salaj are alte reguli fata de omologi lor din alte judete ! Oricat de corect vrei sa fii ei tot gasesc ceva pt a lua comisionul . dar juristi de la primarie ce au pazit ? Sunt slabi si ard gazul de pomana in primarie ,ei ar trebui sa plateasca daca au avizat platile si nu era legal .. dar zelul curtii de conturi nu poate fi stavilit de nimeni ? Dar abuzul ?

Leave a Comment