Cluburi din 12 judeţe s-au duelat la „Cupa Viitorul”

Judeţul Sălaj a avut patru reprezentante la evenimentul desfăşurat săptămâna trecută. Pe lângă Viitorul Zalău (clubul organizator), au mai fost prezente Sportul Şimleu Silvaniei, FC Zalău şi CSS Zalău.

Cea de-a XII-a ediţie a „Cupei Viitorul” a avut loc săptămâna trecută, turneul de fotbal desfăşurându-se la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean şi pe Stadionul Municipal. Competiţia a fost rezervată categoriilor 2004, 2005, 2006, 2007, 2008 şi 2009, participând 25 de cluburi din România: Juniorul Satu Mare, Primavera Satu Mare, Luceafărul Cluj, Viitorul Zalău, Atletico Arad, Kinder Mureş, Academia de Fotbal „Gheorghe Hagi”, Il Calcio Satu Mare, Şcoala de Fotbal „Adi Damian” Sibiu, Măgura 2012 Bacău, Plimob Sighetu Marmaţiei, Sporting Recea, CSS Arad, Juniorul Suceava, Atletic Slatina, Transilvania Bistriţa, CSS Zalău, Olimpia Satu Mare, LPS Suceava, FC Zalău, Viitorul Cluj, Sportul Şimleu Silvaniei, FC Dorna Vatra Dornei, Atletic Slatina şi Viitorul Oradea.
Viitorul Zalău a fost singurul club din Sălaj care a reuşit să urce pe podium la finalul competiţiei, obţinând locul doi la categoriile 2004 (antrenor Bogdan Bărnuţiu) şi 2007 (antrenor Dan Lucaciu), respectiv poziţia a treia la categoria 2006 (antrenor Dan Lucaciu).
Categoria 2004 a fost câştigată de Plimob Sighetu Marmaţiei, iar pe poziţia a treia s-a situat Olimpia Satu Mare.
LPS Suceava a fost câştigătoarea categoriei 2005, urmată pe podium de Juniorul Suceava şi Juniorul Satu Mare.
Atletic Slatina a fost cea mai bună echipă la categoria 2006, în timp ce locul doi a fost ocupat de Plimob Sighetu Marmaţiei.
Categoria 2007 a fost câştigată de Academia de Fotbal „Gheroghe Hagi”, iar pe poziţia a treia s-a situat Primavera Satu Mare.
Il Calcio Satu Mare, Kinder Mureş şi Plimob Sighetu Marmaţiei au fost cele mai bune echipe la categoria 2008, în timp ce pe primele trei locul la categoria 2009 s-au clasat Atletico Arad, Luceafărul Cluj şi Primavera Satu Mare.
„Consider că a fost un turneu reuşit şi în acest an atât prin prisma rezultatelor obţinute de clubul nostru, cât şi din punct de vedere organizatoric. Ne bucurăm că am avut alături şi în acest an nume sonore din fotbalul românesc. A fost o onoare pentru noi să-l avem alături şi pe preşedintele Răzvan Burleanu. Vreau să le mulţumesc tuturor celor care ne-au susţinut în organizarea ediţiei din acest an”, a declarat Bogdan Bărnuţiu, preşedintele clubului Viitorul.
Ca în fiecare an, organizatorii au acordat şi premii individuale celor mai buni jucători, celor mai buni portari şi golgeterilor de la fiecare categorie. De la Viitorul Zalău, Răzvan Lungu a fost desemnat cel mai bun portar, iar cel mai bun jucător a devenit Mario Ciurbe. La categoria 2006, Andrei Jula a fost desemnat cel mai bun jucător, în timp ce la categoria 2007, Tudor Cighi a primit premiul de „cel mai bun portar”. Au fost şi câţiva jucători evidenţiaţi de la clubul Viitorul: Artur Goarnă, Sergiu Elekes, Lucian Sână, Mario Tout şi Matei Brisc.

Prezenţă inedită la ediţia din acest an

Şi ediţia din acest an a „Cupei Viitorul” a început cu un meci de deschidere în care au evoluat nume sonore din fotbalul românesc. Miodrag Belodedici, Dănuţ Lupu şi Ionel Ganea au revenit cu plăcere în oraşul de la poalele Meseşului, iar pe lângă aceştia, în acest an a fost prezent şi Florentin Petre, fostul mijlocaş dreapta al echipei Dinamo. Cei patru au evoluat în meciul de deschidere, desfăşurat lunea trecută, iar marţi dimineaţa, în prima zi a turneului, la Baza Sportivă „Viitorul” din Hereclean a fost prezent Răzvan Burleanu, preşedintele Federaţiei Române de Fotbal. Scopul vizitei acestuia în oraşul de la poalele Meseşului a fost proiectul privind construirea unui teren de fotbal cu suprafaţă sintetică, iar după întâlnirea cu autorităţile locale, şeful fotbalului românesc a petrecut câteva ore şi la Baza Sportivă din Hereclean.

2 Thoughts to “Cluburi din 12 judeţe s-au duelat la „Cupa Viitorul””

  1. Suporter fotbal copii

    Mie imi pare rau doar de faptul ca seful AJF Salaj (a se citi patron Viitorul Zalau) a interzis participarea echipelor de fotbal copii al clubului CS Atletic, care, culmea, e din Zalau. Sunt sigur ca cel putin grupa de 2007 a Viitorului nu era in finala in alte conditii. Felicitari tuturor copiilor, dar imi mentin parerea ca unii dintre ei au fost tinuti pe margine de asa zisii ”oameni mari”. Marius Morar, tu stiai asta, si nu ai scos un cuvant. Pacat, ca doar esti un om de sport, iar sportul trebuie sa fie deschis tuturor!

    1. Fan. CS Atletic Zalău

      Bine spus!!! Așa câștigă unii… dându-i la o parte pe cei pe care nu i pot învinge. Păcat de copii…

Leave a Comment