Ciclişti din toată ţara s-au întrecut la Zalău

Peste 150 de ciclişti din toată ţara s-au întâlnit la Zalău la finalul săptămânii trecute pentru a participa la două concursuri. Primul concurs a avut loc sâmbătă, pe Bulevardul „Mihai Viteazul”, traseul fiind din faţa magazinului „Silvania” până la Perla. Concursul s-a intitulat „Sprint Challenge”, la start aliniindu-se 100 de sportivi. Competiţia s-a desfăşurat la mai multe categorii, formându-se grupe de câte patru ciclişti, primii doi din fiecare grupă obţinând calificarea în faza următoare. Cei mai buni patru ciclişti de la fiecare categorie s-au duelat în finală, pentru a fi stabilită ordinea clasării pe podium. Marius Ţârle, preşedintele Alien Cycling Zalău, s-a clasat pe locul trei la categoria 30 – 39 de ani, iar la categoria +40 de ani, poziţia secundă a fost ocupată de zălăuanul Călin Niri.

Concursul de duminică s-a desfăşurat pe şoseaua de centură care leagă drumul european E81 cu localitatea Aghireş. Startul s-a dat de la intersecţia şoselei de centură cu Aghireşul, cicliştii parcurgând „dus-întors” distanţa până la sensul giratoriu de pe drumul european E81. Având în vedere că a fost un concurs contracronometru, startul s-a dat pentru fiecare ciclist în parte la un interval de două minute. Zălăuanii au fost şi de această dată la înălţime. Categoria +40 de ani Mountain Bike a fost câştigată de Nicu Rus, de la Alien Cycling Zalău, urmat de Marius Terek. Un alt zălăuan, Dan Bărbînţă, s-a clasat pe primul loc la categoria cursiere 19 – 29 de ani, iar categoria Mountain Bike open la feminin a fost câştigată de sălăjeanca Claudia Brudaşca, urmată pe podium de Cristina Petruţa, tot din Sălaj. Tot de la Alien Cycling, Eugen Străistaru s-a clasat pe primul loc la categoria Mountain Bike 14 – 18 ani, urmat de Călin Damian, sportiv legitimat tot la clubul zălăuan.
Următorul concurs pentru cilciştii de la Alien Cycling Zalău va avea loc sâmbătă, la Marghita, fiind programată Cupa Marghitei, iar duminică, la Cluj, se va desfăşura Maratonul Gilăului, concurs în cadrul căruia va avea loc şi Campionatul Naţional de Mountain Bike.

 

Leave a Comment