Ciclişti consacraţi din România au luat startul la „Sălaj Velo Tur Porolissum 2018”

„Sălaj Velor Tur Porolissum” a devenit la scurt timp de la ediţia inaugurală unul dintre cele mai cunoscute concursuri de ciclism din ţară. Ediţia din acest an, cea cu numărul trei, a avut loc sâmbătă şi duminică, pe drumurile Sălajului.
Sâmbătă, în prima zi de concurs, s-a desfăşurat cursa contra cronometru, care a avut loc pe Centura Zalăului, aproximativ 200 de cilcişti luând startul în cadrul acestei probe. Atât profesionişti, cât şi amatori au pedalat sâmbătă, cel mai mic competitor având 13 ani.
Ioana Gălaj (19 – 29 ani), Roxana Radu Sandu (30 – 39 ani), Kinga Ferencz (40 – 49 ani), Denisa Romaşcanu (open), Valentin Vasiloiu (U18 – experţi), Iustin Vaidian (U18), Cătălin Tot (19 – 29 ani), Sandu Marc (30 – 39 ani), Aurel Suciu (40 – 49 ani), Pelyhe Laszlo (50 – 59 ani), Nicolae Rus (60 – 69 ani), Daniel Crista (open experţi) şi Adrian Moroiu (open amatori) sunt câştigătorii concursului contras cronometru.
Duminică s-a desfăşurat cursa de fond. Startul s-a dat de la Castrul Roman Porolissum cu continuare prin Creaca, Românaşi, Agrij, Treznea, Meseş, Zalău şi întoarcere la Castrul Roman Porolissum. Au avut loc două curse, cea scurtă, de 65 kilometri şi cea lungă, unde cicliştii au fost nevoiţi să parcurgă de două ori traseul.
Dacă la prima ediţie a participat în calitate de concurent, la ediţia din 2017 şi la cea din acest an, Alex Ciocan, multiplul campion naţional la ciclism a fost prezent în calitate de organizator.
„A fost un concurs foarte reuşit şi de această dată. Per ansamblu, a fost un eveniment peste aşteptările mele. Drumuri bune sunt în multe locuri din ţară, dar aici, autorităţile locale se implică foarte mult, iar acest lucru ne ajută de fiecare dată. Zona de la Castrul Roman Porolissum este superbă. Noi, cei care venim din Bucureşti, unde ne simţim asfixiaţi, întinerim cu zece ani cţnd ajungem aici. A fost o cursă cu două etape, iar acest lucru este un mare câştig pentru ciclismul românesc. Participanţilor nu li se merită să vină de la distanţe lungi pentru o singură zi, dar când e vorba despre un weekend, merită să facă eforturi”, ne-a declarat Alex Ciocan.
Aproximativ 330 de ciclişti au pedalat la ediţia din acest an a concursului, o mare parte dintre ai participând la ambele curse.
Ocupanţii primelor trei locuri atât la cursa contra cronomentru, cât şi la cea de fond au fost recompensaţi cu diplome, medalii, premii în bani şi produse din partea sponsorilor.
„Sălaj Velo Tur Porolissum 2018” a fost organizat de Consiliul Judeţean Sălaj cu sprijinul Asociaţiei Judeţene de Ciclism Prahova şi Crucea Roşie – filiala Sălaj, sponsorizat de Michelin România.

Leave a Comment