Cel mai bun sportiv al Sălajului ratează Campionatul Mondial din Egipt

După zece ani în care a participat la toate competiţiile importante atât din ţară, cât şi din străinătate, cel mai bun sportiv al Sălajului se vede nevoit să absenteze la Campionatul Mondial de Karate Tradiţional programat la finalul acestei luni, în Cairo (Egipt). Călin Marincaş, instructorul Clubului Sportiv Terra Kid Zalău s-a accidentat la ligamentele înscrucişate în timpul Campionatul Naţional de Karate desfăşurat în luna septembrie, iar medicii i-au indicat să facă pauză totală timp de trei săptămâni. Karateka zălăuan a făcut tot ce a depins de el pentru a putea participa la Mondialele din Egipt, însă, având în vedere că nu s-a refăcut în totalitate până la data în care a trebuit să confirme prezenţa, a decis să rămână acasă. „Mi-a fost foarte greu să iau această decizie, fiindcă sunt zece ani în care nu am absentat de la nicio competiţie importantă atât pe plan naţional, cât şi internaţional. Îmi pare foarte rău că nu voi putea participa la Campionatul Mondial, dar, pentru viitorul meu, cred că este mai bine să nu risc şi să încerc să-mi revin cât mai bine. Anul viitor va fi unul special, fiindcă va avea loc primul Campionat Mondial organizat de noua Federaţie Mondială de Karate şi îmi doresc să fiu prezent la acel eveniment”, ne-a declarat cel mai bun sportiv al judeţului.
CS Terra Kid Zalău va avea, totuşi, reprezentant la Campionatul Mondial din Egipt, la eveniment urmând să participe Iulia Cliţan, fiica preşedintelui Remus Cliţan.
În acest an, Călin Marincaş a obţinut trei medalii de aur la Campionatul European de Karate Fudokan organizat la Galaţi şi trei medalii de aur la Campionatul Naţional.
Instructorul clubului Terrakid Zalău a fost desemnat la finalul anului trecut pentru a şasea oară cel mai bun sportiv al judeţului Sălaj, alături de Paula Todoran. Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Sălaj a întocmit pentru prima dată anul trecut două clasamente, unul pentru sporturile neolimpice, iar altul pentru sporturile olimpice, Marincaş ocupând locul I în clasamentul sporturilor neolimpice.

Leave a Comment