Cei mai buni arbitri din campionatele judeţene, premiaţi în secret

Dacă la Consfătuirile Arbitrilor din anii anteriori, au fost invitaţi şi reprezentanţi ai presei locale, întâlnirea din acest an, ce a avut loc duminică, 10 martie, s-a desfăşurat fără ca jurnaliştii sălăjeni să fie anunţaţi.

Peste 50 de arbitri şi arbitri asistenţi care oficiază în Liga a IV-a şi Liga a V-a au susţinut testele fizice şi cele teoretice, iar în cadrul consfătuirii au fost prezentate şi câteva teme pe probleme de arbitraj. Două dintre ele au fost expuse de către Ioan Onicaş, ofiţer de dezvoltare regională pentru promovarea arbitrilor. După cum ne-a declarat Onicaş, în prima temă s-a discutat despre promovarea arbitrilor tineri, iar în cea de-a doua s-a făcut referire la comportamentul acestora, în special la gestica şi limbajul corpului, în timpul unei partide de fotbal.
O altă teme a fost prezentată de arbitrul Paul Unimătan, iar arbitrul asistent, Gabriel Bârjac, vicepreşedintele Comisiei Judeţene de Arbitri, a făcut o scurtă analiză a evoluţiei arbitrilor, în prima parte a returului. „Concluzia a fost că, în general, arbitrii au avut evoluţii bune. Au existat însă câteva partide întrerupte, care nu necesitau acest lucru şi am stabilit ca meciurile să nu mai fie oprite decât în cazuri grave”, a mai spus Ioan Onicaş.
Au fost premiaţi cei mai buni arbitri şi arbitri asistenţi. Cătălin Roşu a fost desemnat cel mai bun arbitru, locurile doi şi trei fiind ocupate de Bogdan Puşcaş şi Ionuţ Cosma. La categoria arbitri asistenţi, au fost nominalizaţi: Asztalos Lorincz, Sergiu Corb şi Sergiu Duma.
Comisia Judeţeană de Arbitri i-a mai premiat şi pe Nicuşor Pop şi Bogdan Corozici, consideraţi tinere speranţe.

Alte articole

2 Thoughts to “Cei mai buni arbitri din campionatele judeţene, premiaţi în secret”

 1. Tunyogi Feri

  Cred ca anunturile de mai jos de pe cele doua site-uri publice, putea fi considerate „invitatii” chiar si pentru presa sportiva din Salaj:

  http://www.frf-ajf.ro/salaj/stiri/consfatuira-arbitrilor-si-observatorilor-2324.html

  http://www.facebook.com/events/314057422031010/

  Pentru a elimina asemenea situatii in viitor, evenimentele si actiunile comisiei pot fi urmarite pe aceste doua site-uri!

 2. gabi

  Bravo Sergiu Paul Corb, BRAVO!!!!

Leave a Comment