Cătălin Marian, sportivul anului la LPS „Avram Iancu” Zalău

După o pauză de cinci ani, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău a avut, din nou, în 2015 un sportiv în lotul naţional pentru Campionatul Balcanic de Cros. Marian Cătălin, atlet pregătit de Teodor Bidian, a devenit şi cel mai bun sportiv la Liceului cu Program Sportiv „Avram Iancu”.

Atletul Cătălin Marian, antrenat de profesorul Teodor Bidian, s-a situat pe poziţia a treia în acest an în clasamentul celor mai buni sportivi ai Sălajului la sporturile olimpice. Atletul sălăjean a devenit şi cel mai bun sportiv al anului şi la Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu” Zalău, cel mai bun rezultat al său din 2015 fiind medalia de argint obţinută la Campionatul Balcanic de Cros cu echipa naţională de juniori I a României. Cătălin Marian este primul sportiv de la LPS „Avram Iancu” Zalău calificat la un Campionat Balcanic de Cros, după o pauză de cinci ani.
Tot în acest an, Cătălin Marian a devenit vicecampion naţional în proba de 3.000 de metri din cadrul Campionatului Naţional atât în sală, cât şi în aer liber. La concursul în aer liber, atletul sălăjean a devenit vicecampion naţional şi în proba de 5.000 de metri. La Campionatul Naţional de Cros, sportivul pregătit de Teodor Bidian a obţinut medalia de argint la individual, iar cu echipa liceului a devenit campion naţional la categoria juniori I.
În clasamentul celor mai buni cinci sportivi ai LPS „Avram Iancu” Zalău, Cătălin Marian este urmat de Gruia Luca, sportiv pregătit de Mirel Seişanu. Acesta din urmă a devenit campion naţional la cros cu echipa liceului şi vicecampion naţional la semimaraton tot cu echipa. Luca a obţinut şi un loc doi în proba de 5.000 metri la Campionatele Naţionale Şcolare.
Poziţia a treia îi aparţine lui Claudiu Meleg, antrenat de Teodor Bidian. Acesta a obţinut medalia de aur cu echipa LPS „Avram Iancu” Zalău la Campionatul Naţional de Cros şi locul trei la Campionatul Naţional în proba de 3.000 de metri, la categoria juniori 2. Tot în 2015, Meleg s-a clasat pe locul trei la Campionatele Naţionale Şcolare, în cursa de 5.000 metri la juniori I.
Raul Crecan, sportiv cu dublă legitimare la CSS Zalău – LPS „Avram Iancu” s-a situat pe locul patru. Ateltul pregătit de Nelian Ianchiş a obţinut în acest an medalia de argint cu echipa LPS „Avram Iancu” Zalău la Campionatul Naţional de Semimaraton, la categoria juniori I. Acelaşi rezultat a fost obţinut şi de Cristian Coste, atlet pregătit de Mirel Seişanu, care ocupă poziţia a cincea în clasamentul celor mai buni sportivi de la LPS.
„Sportivii liceului nostru s-au clasat pe poziţii bune şi foarte bune în acest an la concursurile la care au luat startul. Numărul de medalii este mai mare decât în 2014, iar ca şi o încununare a rezultatelor din acest an este faptul că, după o pauză de cinci ani, Liceul cu Program Sportiv „Avram Iancu Zalău” a avut, din nou, un reprezentant la Campionatul Balcanic de Cros”, a precizat Teodor Bidian.

Leave a Comment