Când visul devine realitate

Început perfect de campionat pentru Handbal Club Zalău. Echipa profesorului Gheorghe Tadici a învins duminică, pe teren propriu, în prima etapă din noul sezon, CSM Bucureşti, cvadrupla campioană naţională a României şi vicecampioana ediţiei trecute, o echipă al cărui buget este poate chiar de zece ori mai mare decât al Zalăului.
Scorul final a fost 25 – 24, după ce la pauză tabela a arătat egalitate, 13 – 13.
Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici” a fost din nou plină, iubitorii handbalului din Sălaj venind să vadă una dintre cele mai bune echipe din România, însă nimeni nu credea într-o victorie a zălăuancelor. Torstensson, Lekic, Klikovac, Grubisic, Curea şi Pintea nu au fost cu nimic peste tinerele, majoritatea şi neexperimentate jucătoare ale profesorului Tadici. Deşi conştient de valoarea adversarului, antrenorul Zalăului a „aruncat-o” în luptă încă din primul minut pe Sabrina Lazea, care i-a ţinut spatele în multe momente pivotului Crina Pintea. Apărarea Zalăului a funcţionat bine pe tot parcursul jocului, iar în atac, pe lângă Dana Abed Kader, care a fost principala marcatoare, s-au mai evidenţiat Andreea Tecar cu câteva goluri spectaculoase de la linia de nouă metri, extrema Cristiana Nica şi Diana Nichitean. Nici portarul Raluca Kelemen nu s-a lăsat mai prejos, având o serie de parade spectaculoase, o parte dintre ele chiar în faţa masivei Crina Pintea, iar pe lângă intervenţiile spectaculoase a reuşit şi un gol „din poartă în poartă. De altfel, Zalăul a reuşit trei astfel de „transformări” pe tot parcursul meciului.
Debutul a fost „cap la cap” până în minutul 11, apoi oaspetele s-au desprins la 9 – 7. 13 – 10 în favoarea „tigroaicelor” arăta tabela în minutul 28, dar Zalăul a revenit spectaculos până la pauză, iar la cabine s-a intrat cu egalitate. Tadici „a citit” rapid jocul nu foarte bun al oaspetelor, dar mai ales slăbiciunile acestora, iar în partea a doua, zălăuancele au „lovit” exact în momentele cheie.
Zalăul a început perfect partea secundă şi s-a desprins la 18 – 15 după opt minute, iar avantajul a crescut la patru lungimi în minutul 40 (20 – 16). Oaspetele au mai avut o zvâcnire spre final, revenind la 23 – 21 de la 21 – 18 pentru Zalău, dar elevele lui Tadici au simţit că pot obţine cel puţin o remiză din acest jos şi s-au trezit la timp. Cu aproximativ 30 de secunde înainte de final, Dana Abed Kader a marcat pentru 25 – 24, iar Zalăul nu mai putea pierde acest meci. A urmat atacul CSM-ului, iar abitri au lăsat Zalăul în inferioritate numerică după eliminarea portarului Raluca Kelemen. Apărarea nu a cedat însă, iar Zalăul a obţinut o victorie răsunătoare chiar în debutul noului sezon, un succes care şochează lumea handbalului din România. Chiar şi cu patru aruncări de la şapte metri ratate, Zalăul a obţinut o victorie de senzaţie în faţa CSM-ului, o echipă care în urmă cu trei ani câştiga Liga Campionilor, iar în 2017 a ajuns în Final-Four-ul aceleaşi competiţii.

Cea mai bună marcatoare a Zalăului  a fost Dana Abed Kader, cu 14 reuşite, iar de la oaspete, Lekic şi Perianu au marcat cele mai multe goluri, fiecare câte cinci.

foto: Mircea Pauşeniuc

Alte articole

5 Thoughts to “Când visul devine realitate”

 1. Anonim

  MWIE CIUNT! MWIE PINTEA! MWIE GOIE!

 2. Anonim

  Și tulai doamne acum hc zalau a câștigat cu victoria asta liga campionilor asa sau bucurat dar stați liniștit ca la Craiova nu bateți

 3. Anonim

  Ce comentariu… Pai nu e normal sa ne bucuram cu toții? Bravo fetelor bravo Tadici!

 4. Anonim

  Bravo şi angajaților sălii de sport. La 34 grade temperatura , caloriferele erau fierbinți.

 5. Ana

  @08.43 – Capul tau era firbinte ….!

Leave a Comment