Campioana Turciei, posibil adversar pentru HC Zalău în cupele europene

Sălăjenii care iubesc handbalul vor avea ocazia să vadă din nou, după o pauză de cinci ani, dueluri de cupe europene în Sala Sporturilor „Gheorghe Tadici”. Handbal Club Zalău s-a înscris în această vară în Cupa EHF, a doua cea mai importantă competiţie europeană, fiind repartizată direct în turul doi preliminar.
Echipa pregătită de Gheorghe Tadici urmează să întâlnească în aceasră fază câştigătoarea dintre Ankara Yenimahalle, din Turcia şi echipa din Grecia, OFN Ionias. Dacă echipa din Grecia pare un adversar destul de accesibil, Ankara Yenimahalle este o formaţie renumită din campionatul Turciei, câştigând eventul în urmă cu doi ani.
Partida tur se va desfăşura în 14/15 octombrie, iar returul, în 21/22 octombrie, urmând ca echipa câştigătoare să se califice în turul trei preliminar.
România va fi reprezentată în această competiţie de alte trei formaţii: CSM Roman, care va evolua în primul tur preliminar, HC Dunărea Brăila, care va activa direct în turul doi şi SCM Craiova, care s-a calificat direct în turul trei preliminar al Cupei EHF.
Romaşcanele vor fi nevoite să treacă de echipa bosniacă, HZRK Grude pentru a ajunge în turul doi preliminar al competiţiei. Brăila se va duela cu echipa câştigătoare dintre Kram Start Elblag (Polonia) şi Byasen Handball Elite (Norvegia).

Leave a Comment