Campioana Sălajului va întâlni reprezentanta Maramureşului la barajul pentru promovare în Liga a III-a

Casa Fotbalului a găzduit  vineri tragerea la sorţi a  meciurilor de baraj pentru promovarea în Liga a III-a, duelurile fiind împărţite pe şapte Regiuni. Sălajul a făcut parte din Regiunea 2, alături de reprezentantele Bihorului, Clujului, judeţului Satu Mare, Bistriţa-Năsăud şi Maramureş.

La prima vedere, Bistriţa-Năsăud părea judeţul cu cel mai accesibil adversar pentru viitoarea campioană a Sălajului, dar sorţii nu au fost de partea Sălajului. Câştigătoarea Ligii a IV-a Sălaj va întâlni la barajul pentru promovarea în Liga a III-a campioana judeţului Maramureş.

„Maramureş este un judeţ cu fotbal dezvoltat. Din punctul meu de vedere, fotbalul din Maramureş este peste cel din Sălaj. Este şi o altă structură a campionatului, sunt două serii, echipe valoroase, în care se investeşte. Va fi o „dublă grea”, dar echipa care va câştiga campionatul în Sălaj sper să aibă o prestaţie cât mai bună şi să încerce să promoveze. Nu cred că suntem victime sigure la baraj”, este opinia antrenorului de la Dumbrava Gîlgău, Marius Paşca.

Tehnicianul echipei Rapid Jibou consideră că şansele sunt egale.

„Campionatul din Maramureş e apropiat valoric de cel din Sălaj. Primele trei, patru echipe de la noi sunt de valori apropiate de cele din Maramureş. Şansele sunt egale din punctul meu de vedere”, a afirmat Ciprian Roja.

„Este o tragere destul de bună pentru noi, cre eu. E bine că am evitat Satu Mare, Cluj şi Bihor. Şasele sunt egale. Băieţii sunt f încrezători, dar, înainte de toate, e nevoie de mobilizare pentru a câştiga campionatul, pentru că avem două contracandidate serioase. Cu o pregătire bună şi trei, patru transferuri, ne vom bate la câştigarea campionatului şi la promovarea în Liga a III-a. Din acest moment trebuie să muncim şi să demonstrăm prin fapte, nu prin vorbe. Domnul primar, Călin Bereschi a fost întotdeauna alături de noi şi cred că şi până în acest moment i-am răsplătit efortul prin rezultate”, a declarat antrenorul Unirii Mirşid, Florin Pop.

În Seria Nord din Liga a IV-a Maramureş, lider este Avântul Bârsana, cu 27 de puncte, iar în Seria Sud, două echipe sunt la egalitate de puncte. Pe prima poziţie este Progresul Şomcuta Mare, urmată de Viitorul Ulmeni, ambele având câte 27 de puncte.

Câştigătoarele celor două serii vor susţine un meci de baraj, iar învingătoarea va deveni campioana judeţului Maramureş şi adversara campioanei Sălajului.

În Sălaj, pe primul loc se situează Unirea Mirşid, cu 31 de puncte, urmată de Dumbrava Gîlgău, cu 28 de puncte şi Rapid Jibou, cu 26.

Manşa tur a barajului este programată în 15 iunie, iar returul, o săptămână mai târziu.

Alte articole

3 Thoughts to “Campioana Sălajului va întâlni reprezentanta Maramureşului la barajul pentru promovare în Liga a III-a”

  1. Anonim

    Da promisiunile inainte de alegeri nu au fost ca Mirsidul va juca cu Bistrita !!??

  2. Anonim

    Nu contează acum cu ce echipa se joaca din Maramureș contează ca a scăpat de Cluj de Satu Mare și de Bihor acuma mirsidul trebuie să se antreneze să aducă jucători și să câștige barajul

  3. Anonim

    Aloooo…… !!!??? Dar Dumbrava si Rapid, nu pot sa-si aduca jucatori si sa se antreneze? Ele n-au voie sa fie pe primul loc ? Sau asa deja s-a stabilit ca doar Unirea are voie ………. ????????? Sau asa s-a promis, ca pleaca la baraj doar echipa care a terminat TURUL pe primul loc ? Spuneti-ne ca competitia s-a terminat si returul nu mai conteaza……..

Leave a Comment