Campioana Remat termină turul pe un modest loc şase

Remat Zalău – Steaua Bucureşti 3 – 0 (25 – 20, 25 – 17, 25 – 20)

Campioana României nu a avut nicio emoţie în ultima etapă a turului, câştigând în trei seturi duelul de pe teren propriu cu Steaua Bucureşti. Rematul a bifat al cincilea succes din acest sezon, încheind turul pe poziţia a VI-a, în spatele celeilalte echipe sălăjene, Phoenix Şimleu Silvaniei. De cealaltă parte, Steaua rămâne cu cele două victorii obţinute în primele două etape şi termină prima parte a campionatului pe penultima poziţie. Un început bun pentru elevii lui Sordyl, care s-au distanţat rapid pe tabela de marcaj (4 – 1). Zălăuanii nu au mai fost la fel de concentraţi, iar oaspeţi s-au apropiat la un punct (7 – 6). La primul time-out tehnic Rematul avea un avans de două puncte. Steaua nu a cedat, a egalat scorul la 11, dar Zalăul s-a distanţat din nou, având un avantaj de două puncte şi la cel de-al doilea timp tehnic de odihnă. Oaspeţii au mai avut o sclipire de moment, egalând la 16, dar finalul le-a aparţinut gazdelor, care s-au impus la cinci puncte în primul parţial.
După un debut destul de echilibrat, Rematul a intrat cu un avans de trei puncte la primul time-out, pe fondul unui joc bun al falsului Nagy şi al centrului Gheorghiţă. Steaua nu s-a mai regăsit aproape deloc până la final, fiind condusă cu 10 – 16 la al doilea time-out tehnic, iar diferenţa de la final a fost de opt puncte în favoarea Rematului, ultimul punct al setului fiind câştigat de Tebieş.
Spre deosebire de primele două seturi, cel de-al treilea act a fost mult mai intens şi mai palpitant. La primul time-out tehnic Zalăul conducea cu trei puncte, datorită, în mare măsură, extremei Dvoranen. La reluare, steliştii au fost mai exacţi la preluare şi atac, în special Oprişor şi Miron. Până şi Rade Dacovic, component al Rematului anii trecuţi, a fost magistral, un serviciu de-al său aducând Steaua în avantaj. Acelaşi Dacovic a servit însă imprecis la faza imediat următoare, iar Rematul a trecut din nou în avantaj. S-a mers apoi punct cu pun până la 20, dar steliştii nu au mai putut bloca pe final atacurile lui Gheorghiţă şi Dvoranen, cedând setul cu acelaşi scor ca în primukl parţial.
Remat Zalău: Andrei Stoian, Peter Nagy, Mihai Gheorghiţă, Fabian Birău, Silmar Almeida, Robinson Dvoranen şi Mihai Mărieş – libero. A mai evoluat: Vlad Tebieş. Antrenori: Mariusz Sordyl şi Ovidiu Macarie
„Mă aşteptam să câştigăm cu scorul de 3 – 0. Am controlat jocul în mare parte, chiar dacă Steaua s-a apropiat de câteva ori de noi pe tabela de marcaj. Mă bucur şi pentru Vlad Tebieş, care s-a achitat bine de sarcini, deşi a evoluat destul de puţin. Am încheiat anul printr-o victorie, ceea ce ne dă speranţe pentru următoarea fază a campionatului. În următoarele trei zile vom lucra în special pe latura fizică, deoarece vom avea o mică pauză. Ne vom reuni pe data de 28 decembrie, după care ne vom pregăti cât mai bine pentru meciurile care ne aşteaptă”, a afirmat la finalul partidei polonezul de pe banca Rematului.
Steaua Bucureşti: Ionuţ Manda, Raul Oprişor, Risto Nikolov, Rade Dacovic, Cătălin Miron, Cornel Miron şi Marius Voicu – libero. Au mai evoluat: Dan Grigoraş şi Radu Toboşi. Antrenori: Georghe Grigorie şi Răzvan Roşu.
„Din păcate pentru noi, încă o înfrângere. Noi am un început bun cu două victorii din două meciuri dar, din păcate, au venit meciuri mai grele şi nu am reuşit să legăm cea de-a treia victorie. Avem o echip tânără, de viitor dar pentru a avea viitor trebuie să ne ocupăm şi de prezent şi vă promit că în partea a doua va arăta mai bine. Obiectivul nostru este o clasare pe unul din locurile 5 – 8, dar am convingerea că vom termina mai sus în clasament”, a declarat antrenorul Stelei, George Grigorie.

3 Thoughts to “Campioana Remat termină turul pe un modest loc şase”

  1. anonim

    D-le MORAR va era greu sa scrieti ca echipa PHOENIX SIMLEU nou promovata este pe locul 5 si a luat fata zalauanilor.Prin acest articol demonstrati caracterul dumneavoastra de zalauan…… mai mult nu are rost sa scriu inteleg cititorii.

  2. morar

    Draga anonim, aici era vorba de o cronica a unui meci in care au evoluat cu totul alte echipe decat Phoenix. Echipa din Simleu a stat in ultima etapa, altfel s-ar fi scris si de formatia de sub Magura. Pentru linistea ta, sa fii convins ca va apare un material in perioada imediat urmatoare in care subiectul principal va fi chiar pozitiile ocupate de cele doua echipe. Multumesc oricum pentru comentariu, in special pentru faptul ca ai avut curajul sa te semnezi cu adevaratul nume.

  3. Anonim

    o cronica slabuta in care ai punctat desfasurarea meciului. puteai puncta ca o bila neagra locul din campionat dar si oferi o bila alba evolutia din ultima perioada, care nu e inca ce se vrea de la o echipa campioana, pentru cresteerea de forma.

Leave a Comment