Campioana Remat a câştigat turneul de la Zalău

Cu două victorii şi o înfrângere surprinzătoare, înregistrată în ultimul meci, împotriva echipei Dinamo, CS Remat Zalău a câştigat turneul de volei de la Zalău, la care au mai fost prezente Steaua şi nou-promovata Phoenix Şimleu Silvaniei. Tripla campioană a României a terminat la egalitate de puncte cu Phoenix Şimleu şi Dinamo, dar cu un setaveraj mai bun.
După victoriile clare din primele două zile, 3 – 0 cu echipa şimleuană şi Steaua, Remat Zalău a jucat parcă mult mai relaxată în ultimul meci, împotriva echipei Dinamo, pierzând cu 1 – 3 duelul cu „câinii roşii”, după ce au avut 1 – 0 la seturi.
Surpriza plăcută a turneului a fost nou-promovata Phoenix Şimleu, care a pierdut un singur meci, în faţa campioanei Remat şi a câştigat următoarele două, împotriva Stelei şi a echipei Dinamo.
Ovidiu Macarie, antrenor secund Remat Zalău: „Sunt primele jocuri de pregătire la care nu contează neapărat rezultatul, deşi toată lumea vrea să câştige jocul când intră pe teren. Cel mai important este să vedem unde suntem după patru zile în care am avut tot lotul la dispoziţie şi ce avem de pregătit în continuare. Mai avem două săptămâni până la începerea campionatului, nu prea mult, dar sunt convins că vom elimina micile nesincronizări în urmatoarea perioadă”.
George Grigorie, antrenor principal Steaua: „În primul rând ar trebui să mulţumit celor din Zalău, pentru organizarea turneului. Pentru cei care nu ştiu, turneul ar fi trebuit să se ţină la Dej, iar pentru că Sala Sporturilor din oraş nu a fost gata, cei de la Remat au reuşit într-o singură zi să rezolve organizarea unui turneu. La turneu s-a văzut exact ceea ce bănuiam. Echipa din Zalău, o echipă foarte bună, care va juca în Champions League şi alte trei care se vor bate pentru un loc în primele opt. Dacă până acum echipele nou-promovate erau foarte slabe, Phoenix Şimleu dovedeşte că nu a fost o întâmplare faptul că a reuşit să promoveze”.
Mircea Abraham, antrenor principal Phoenix Şimleu: „Au fost nişte meciuri de pregătire, care pentru noi au contat foarte mult. Moralul băieţilor a fost bun, chiar dacă am pierdut în prima zi meciul cu Remat Zalău. Au intrat bine în jocul cu Dinamo şi au respecat ce li s-au spus, iar rezultatul s-a văzut la final. Este o atmosferă foarte bună la echipă, iar acest lucru contează mult. Băieţii au încredere în ei, iar după munca depusă până în acest moment, uşor încep să se vadă şi rezultatele. Nu trebuie să ne culcăm pe o ureche, deoarece sunt doar jocuri amicale. Noi avem de îndeplinit un obiectiv, ceea sper să şi reuşim la finalul campionatului”.

Rezultatele turneului:
Steaua – Dinamo 1 – 3 (25, -20, -20, -21)
Remat Zalău – Phoenix Şimleu 3 – 0 (13, 18, 19)
Dinamo – Phoenix Şimleu 0 – 3 (-19, -20, -19)
Remat Zalău – Steaua 3 – 0 (17, 22, 16)
Steaua – Phoenix Şimleu 1 – 3 (25, -23, -26, -21)
Remat Zalău – Dinamo 1 – 3 (19, 22, 20, 21)

Clasament:
1. Remat Zalău 3 2 1 7 – 3 6p
2. Phoenix Şimleu 3 2 1 6 – 4 6p
3. Dinamo 3 1 2 6 – 5 6p
4. Steaua 3 0 3 2 – 9 0p

Marius Morar

Leave a Comment